Гитара Џона Ленона продата на аукцији за рекордних 2,67 милиона евра (ФОТО)

Гитара члана "Битлса" Џона Ленона продата је на телефонској аукцији у Њујорку за рекордних 2,67 милиона евра, чиме је постала најскупљи инструмент те групе икада продат на аукцији.

Према наводима компаније, то је најскупља гитара Битлса икада продата на аукцији. 

Претходну рекордну продају забележила је Ленонова акустична гитара која је продата за 2,21 милион евра на аукцији у Калифорнији 2015. године, пренео је Би-Би-Си.

Ленонова гитара, која је била изгубљена више од 50 гадина, продата је у среду на телефонској аукцији у бару "Хард Рок Кафе" у Њујорку.

Ленон је свирао на тој гитари од 12 жица током снимања албума "Хелп!" из 1965. године, а пронађена је на тавану куће у Великој Британији када су се власници спремали за селидбу, преноси Ројтерс.

"Потпуно смо одушевљени и почаствовани што смо поставили нови светски рекорд продајом изгубљене гитаре Џона Ленона," рекао је извршни директор Џулијен'с Аукшнс, Дејвид Гудман. "Ова гитара није само део музичке историје већ и симбол трајног наслеђа Џона Ленона."

Гудман је рекордну продају назвао "сведочанством о ванвременској привлачности и поштовању према музици Битлса и Џону Ленону."

Аукцијска кућа саопштила је да је овај инструмент међу пет најскупљих гитара икада продатих на једној аукцији.