Магазин

Заљубљен у Рускињу: Руперт Мердок поново се оженио у 93. години

Медијски могул Руперт Мердок (93) оженио се са молекуларним биологом Рускињом, Еленом Жуковом (67), након неколико месеци забављања, пренели су медији. Елена је била је удата за руског нафтног милијардера Александра Жукова, док је њихова ћерка Даша, колекционарка уметничких дела, била супруга Романа Абрамовича.
Заљубљен у Рускињу: Руперт Мердок поново се оженио у 93. годиниGetty © Justin Sullivan

Мардок, који има шесторо деце, био је председник Њуз корпорације, која поседује "Сан", Фокс њуз и "Волстрит џурнал".

Милијардер који има 93 године оженио се у недељу 67-годишњом Еленом Жуковом, пензионисаним молекуларним биологом. Венчање је уприличено у његовом  винограду у Калифорнији. Мердок се оженио пети пут, након вести које су се појавиле прошлог априла да се забавља са Жуковом, а само четири месеца након што је прекинуо двонедељну веридбу са Ен Лесли Смит, 67-годишњом конзервативном радијском водитељком, преноси Гардијан.

Мердок је упознао Жукову на великом породичном окупљању које је организовала његова трећа бивша жена, Венди Денг, с којом је био у браку 14 година пре него што су се развели 2013. године.

Мeрдок се 2022. развео од своје четврте жене, 67-годишње глумице и модела Џери Хол. Мардок је раније био ожењен и бившом стјуардесом Патришом Букер, новинарком Аном Мардок и предузетницом Венди Денг.

Мeрдокова компанија "News Corp" са седиштем у Њујорку поседује стотине локалних, националних и међународних дигиталних медија укључујући Волстрит џорнал, Фокс њуз и Скај њуз Аустралија, као и издавача књига Харпер Колинс.

Према Форбсу, Мeрдокова нето вредност приближно износи 19,5 милијарди долара.

image