Магазин

Младожења исхеклао млади венчаницу - требало му око 100 сати рада

Један пар из Хрватске своје судбоносно "Да" изговорило је минулог викенда, али по једном симпатичном детаљу остаће упамћени јавности. Наиме, младожења је својој будућој супрузи исхеклао венчаницу и тако одушевио многе.
Младожења исхеклао млади венчаницу - требало му око 100 сати рада© @ bristekjegor/freepik

Mалa, белa, хекланa хаљинa има украсе око струка и на рубу сукња, а овај комад које је њен супруг хеклао пуна три месеца, учинио је дан њиховог венчања посебним.

Дијана Тополњак и Лука Кнезић венчали су се у суботу у Чаковцу, а млада је за ту прилику носила хаљиницу коју је израдио њен супруг. Млада је истакла да је младожења понудио да исхекла хаљину и да се није надала да ће бити тако лепа.

"Јако верујем Луки и нисам баш дуго размишљала кад ми је пре око годину дана, кад смо почели планирати наше венчање, понудио да он исхекла моју венчаницу. Прихватила бих било какву хаљину коју би он направио, јер је то пуно труда с његове стране и стварно прекрасан поклон. Нисам се баш надала да ће хаљина бити тако лепа, али на крају ме стварно одушевила", признала је Дијана.

Сати и сати труда

За израду је утрошено око стотину сати рада, а треба напоменути да је Лука самоуки мајстор, који се, признаћемо, одлично снашао у овом подухвату.

"Чинило ми се да је то нешто што би могло бити опуштајуће, па сам пре отприлике годину и по одлучио купити почетнички сет и гледао сам неколико сати туториала преко Јутјуб платформе. Тако сам почео хеклати. Показало се да ме то заиста опушта и то ме охрабрило у идеји да Дијани понудим да јој исхеклам хаљину за венчање. Морам рећи да је у почетку било јако тешко и неколико пута сам хтео да одустанем. Данас ми је драго што нисам. С временом сам почео уживати и кренуло ми је од руке", истакао је Лука, а пише 24 сата.

Признао је да је имао малу помоћ Дијанине сестре око свадбеног букета, како би он имао времена да себи исхекла машну. 

image