Половина парова раскине након првог заједничког путовања - ево и зашто

Ако сте у новој вези и једва чекате да коначно одете на романтичан одмор, будите опрезни - ваше прво заједничко путовање може бити и последње. Али зашто? Зар не би требало да управо тада будемо опуштени и да љубав само "цвета"? Постоји неколико разлога због којих многи парови одустану од везе након првог заједничног одмора. Ако се повежете са неким од примера, можда би било добро да детаљније испланирате како ће ваш први заједнички одмор да изгледа.

Док многи парови сањају о романтичном одмору, прво заједничко путовање је више тест издржљивости везе, него уживање, а то често буде повод за окончање везе. Према недавној анкети сајта за упознавање "Дејтинг", половина испитаних парова је раскинула након првог путовања.

Шта је оно што "доноси несрећу" паровима који први пут путују заједно? Испоставило се да постоји неколико криваца.

Пре свега, прво заједничко путовање је велика прекретница у вези, било да се то дешава у првих неколико месеци забављања или на меденом месецу. Провести неколико сати дневно са неким није исто што и провести неколико дана са том особом. За неке парове, чак ни виђање викендима није исто што и виђање радним данима.

Дакле, без обзира колико дуго се забављате или колико често сте заједно, постоји велика шанса да ћете открити нешто ново о навикама вашег партнера када сте "принуђени" да толико времена проведете заједно.

На пример, чак 31 одсто испитаних парова прекинуло је везу након што су се стално будили прерано током путовања (па су били мрзовољни). Док би заједничка дремка могла да спаси вашу везу, ту је и глад: Око 38 одсто људи је признало да је одлучило да раскине након што су због партнера више пута каснили на резервације за вечеру.

Поред тога, дељење купатила са "другом половином" често доводи до анксиозности, углавном због посматрања међусобних навика. На пример, скоро 40 одсто испитаника рекло је да романсу често кваре ствари као што су остављање мрље од пасте за зубе у лавабоу или ако партнер заборави да замени тоалет папир.

Путовање са партнером вам не даје само увид у то како се они понашају у свакодневници, са вама, већ може открити и како се они опходе према другима када су под стресом.

На пример, када би видели свог партнера како виче на стјуардесу, туристичког водича или конобара, 31 одсто испитаних би тада одлучило да раскине везу.

Неки избирљиви људи су такође открили да су их навике попут остављања хране на тањиру, лежање на кревету у одећи коју су носили напољу, па чак и лоше вештине паковања кофера натерале да напусте партнера након путовања. Поред тога, 44 одсто људи је рекло да су открили значајне ствари о њиховој компатибилности као пар.

С ведрије стране, друга половина парова се враћа са свог првог путовања нетакнутим односом - а у неким случајевима, њихова осећања једно према другом су можда постала још јача, према "Њујорк посту".

Дакле, иако је по повратку могуће да одлучите да се разиђете, такође је могуће да ваша веза буде још стабилнија, јер сте научили како да функционишете као тим у непознатом окружењу. Пре првог путовања, препоручљиво је да темељно испланирате свој пут и планове, као и да се емоционално припремите за било који од исхода.