Невероватна комбинација: Требаће вам храбрости да пробате кафу са овим чудним додатком

На неколико виралних видео клипова из Кине се може видети нова врста "здраве и хрскаве" кафе, коју људи наводно пију да би "тестирали своје границе". Да ли бисте и ви пробали комбинацију овог поврћа и кафе?  

Можете ли да замислите да у кафићу поручите "хладну кафу са младим луком"? Можда звучи бизарно, али управо ово раде бројни људи у Кини, који желе да пробају овај виралан напитак.

Најновија кафа која се у протеклих неколико недеља шири на друштвеним мрежама је "кафа са младим луком" - ако сте у исто време љубитељ овог напитка и овог поврћа, да ли мислите да би вам се комбинација оба допала?

Припремање је једноставно: Исеците колутиће младог лука, измрвите их, прелијте кафом (уз додатак млека по избору), па на крају "украсите" напитак остатком колутића.

Веровали или не, према корисницима кинеских друштвених мрежа, некима се овај необичан укус допада. Оваква кафа је наводно добар извор енергије и калцијума. Ипак, већина људи није импресионирана напитком.

"Волим кафу и волим млади лук, али ово је можда превише", "Замисли колико је некоме непријатан задах после овога!", пишу корисници на друштвеним мрежама. 

Ова кафа је део кинеског тренда "мрачне кухиње", који подразумева необичне кулинарске комбинације, као што су пржене поморанџе са јајима, сладолед и пиринач, нудле са чоколадом, омлети са колачићима, кнедле пуњене крабама... 

Наводно, разлог зашто људи праве ове неконвенционалне оброке је да би смршали, јер их неукусне опције одбијају од хране. Ако имате проблема са одвикавањем од кафе, можда је комбинација са младим луком управо оно што вам треба да се одрекнете кофеина! 

Ипак, ово није прва необична кафа која је постала популарна, јер неке од тражених кафа у другим деловима света укључују кафу од броколија, кафу са жуманцетом или маслиновим уљем...