Магазин

Ова "једноставна" комбинација хране и пића је нови летњи тренд

Овај оброк и пиће недељама круже на друштвеним мрежама, а корисници (претежно младе девојке) га назвају савршеном комбинацијом, која је идеална када не знате шта да једете, не желите оброк за који нисте сигурни да ли ће вам се допасти, а у исто време хоћете да будете сити. Ово је наводно и "сјајан летњи ручак/вечера", али зашто?
Ова "једноставна" комбинација хране и пића је нови летњи тренд© Freepik/freepik

Украсни лед, "Ожени ме" оброци, правилан редослед намирница и бројни други трендови у исхрани се редовно појављују на мрежама, али сада, прво место у популарности заузима једноставна комбинација цезар салате, порције помфрита и мартинија/газираног сока.

Хештег имена овог оброка (Ceaser salad and Fries) има преко 60 милиона видео клипова на платформи ТикТок, јер на стотине хиљада људи дели своју љубав према овом избору.

"Ово је најбоља комбинација", "Знам да је ово само пилетина, зелена салата, сос и помфирт, али тако је укусно", "Дошла је сезона салата, само ово ћу да једем овог лета," су само неки од коментара корисника ТикТока на овај тренд.

Зашто је овај оброк постао толики хит?

Пре свега, ово је комбинација коју је "тешко забрљати". Према кулинарским стручњацима, чак и типичан ресторан средњег квалитета може успешно да направи ову комбинацију, тако да скоро сваког пута може бити вредна новца.

@karamoniqque ty @peanutsbiggestfan for showing me my new fav caesar 🫶🏽 #westhollywood#LAfood♬ sos - .

С друге стране, наручивање компликованијих главних јела може бити непредвидиво (посебно ако нам се не допада укус или величиа порције није задовољавајућа), тако да је ово углавном "сигурна опција".

Осим што се кроз ове намирнице уносе угљени хидрати, протеини и влакна, количина различитих укуса и текстура га наводно чини занимљивим: Ту су јачина мартинија или газираног сока, интензиван укус дресинга Цезар салате, слани помфрит, хрскави крутони и комадићи сланине, посути сиром. Управо та "богата мешавина" чини овај наизглед "обичан" оброк посебно задовољавајућим, према корисницима друштвених мрежа.

Другим речима, многи сматрају да ова комбинација представља савршену равнотежу, од које се свако може осећати добро, која сваког може заситити, а у исто време је мала вероватноћа да ће за некога представљати "превише хране". Због тога девојке сматрају да је ово сјајан летњи обро", јер је лаган, али вас не оставља гладним. 

Дакле, ако следећи пут одете у ресторан и никако не можете да одлучите шта да наручите, пробајте ову комбинацију - према речима многих корисника ТикТока, много је укусније него што су испрва мислили, толико да им је постала омиљена поруџбина у сваком ресторану!

 

image