Магазин

Олимпијски град се припрема за лето, отварају се плаже у Паризу

Французи се већ увелико спремају за Олимпијске игре и воде рачуна о сваком детаљу - смештају, превозу, логистици, јелима која ће бити сервирана учесницима ове најпрестижније спортске манифестације. Такође се улаже и у "пропратне" активности током трајања игара, па се и река Сена максимално сређује како би посетиоци могли да уживају на њеним обалама.
Олимпијски град се припрема за лето, отварају се плаже у Паризу© Yovan Verma/pexels

Река Сена, један од симбола Париза, такође се припрема за Олимпијске игре, те се уређују плаже, како би посетиоци Града светлости уживали у њеним чарима.

Дух Сен Тропеа у Паризу

У настојању да трансформише начин на који туристи доживљавају лето у француској престоници овог јула и августа док је домаћин Олимпијских игара 2024. године, град отвара три плаже у свом центру, доносећи дух Сен Тропеа и Нице на урбане обале.

Без изузетка, у Паризу ће бити доступна редовна летња плажу на обалама реке Сене, али ће јој се придружити још две дуж канала Сен-Мартен. Градска влада Париза је уверена да ће квалитет воде задовољити здравствене стандарде током манифестације, пише Си-Ен-Ен.

Као што је свима познато, обале Сене су биле иделане за романтичне шетње, али је квалитет воде довођен у питање. Изгледа да су ти проблеми решени:

"Град ће распоредити 30 места за тестирање дуж Сене и њених огранака како би се пратио квалитет воде у реалном времену и брзо идентификовали и решили потенцијални ризици од загађења", нагласио је Пјер Рабадан, заменик градоначелника Париза задужен за спорт и Олимпијске игре.

Најављено је да ће се током трајања Олимпијских игара, одржавати алетернативна такмичења, где ће се у многим дисциплинама надметати становници разних округа Париза. Такође, град ће понудити прилику да се трчи тачна руту олимпијског маратона која би била између центра града и Версаја. За овај потез многи каже да је први такав догађај у историји Игара.

image