Олимпијски град се припрема за лето, отварају се плаже у Паризу

Французи се већ увелико спремају за Олимпијске игре и воде рачуна о сваком детаљу - смештају, превозу, логистици, јелима која ће бити сервирана учесницима ове најпрестижније спортске манифестације. Такође се улаже и у "пропратне" активности током трајања игара, па се и река Сена максимално сређује како би посетиоци могли да уживају на њеним обалама.

Река Сена, један од симбола Париза, такође се припрема за Олимпијске игре, те се уређују плаже, како би посетиоци Града светлости уживали у њеним чарима.

Дух Сен Тропеа у Паризу

У настојању да трансформише начин на који туристи доживљавају лето у француској престоници овог јула и августа док је домаћин Олимпијских игара 2024. године, град отвара три плаже у свом центру, доносећи дух Сен Тропеа и Нице на урбане обале.

Без изузетка, у Паризу ће бити доступна редовна летња плажу на обалама реке Сене, али ће јој се придружити још две дуж канала Сен-Мартен. Градска влада Париза је уверена да ће квалитет воде задовољити здравствене стандарде током манифестације, пише Си-Ен-Ен.

Као што је свима познато, обале Сене су биле иделане за романтичне шетње, али је квалитет воде довођен у питање. Изгледа да су ти проблеми решени:

"Град ће распоредити 30 места за тестирање дуж Сене и њених огранака како би се пратио квалитет воде у реалном времену и брзо идентификовали и решили потенцијални ризици од загађења", нагласио је Пјер Рабадан, заменик градоначелника Париза задужен за спорт и Олимпијске игре.

Најављено је да ће се током трајања Олимпијских игара, одржавати алетернативна такмичења, где ће се у многим дисциплинама надметати становници разних округа Париза. Такође, град ће понудити прилику да се трчи тачна руту олимпијског маратона која би била између центра града и Версаја. За овај потез многи каже да је први такав догађај у историји Игара.