"Орлови" најлепши на ЕУРО 2024, преносе медији - ево како изгледа листа најатрактивнијих фудбалера

Љубитељи спорта ових дана помно прате сваки покрет наших фудбалера који наступају на Европском првенству у фудбалу. Вештачка интелигенција их исто прати, али из другог разлога - она сматра да су наши "Орлови" веома привлачни.

Европско првенство у Немачкој је, слободно можемо рећи, један од највећих спортских догађаја ове године, а осим о фантастичној игри највећих фудбалских легенди савременог доба, доста се прича и њиховом физичком изгледу.

Српски "Орлови" запали за око вештачкој интелигенцији

Није новост да српски мушкарци важе за изузетно атрактивне мушкарце, који маме уздахе дама где год да се појаве. Ни фудбалски терен није изузетак. Ипак, оно што је занимљиво јесте да овога пута избор најатрактивнијих фудбалера нису вршиле девојке, већ - вештачка интелигенција.

Софтвер је имао тежак задатак: да анализира физички изглед 624 фудбалера из укупно 24 репрезентације и донесе одлуку из које земље долазе најлепши играчи. По мишљењу вештачке интелигенције, наши "Орлови" су убедљиви победници, са 77,9 од максималних 100 поена.

Италијани и Турци за длаку однели победу, али АИ није одолола српском шарму

Одмах иза српске репрезентације нашле су се репрезентаицје Италије и Турске - њихови играчи сакупили су 77,64, односно 77,59 поена. Румунски фудбалери нашли су се на 4. месту, док је репрезентација Данске затворила ТОП 5 у категорији најатрактивнијих играча Европског првенства.

Најгоре су прошли репрезентативци Швајцарске: са "мизерних" 68,13 поена, док су за нијансу лепши од њих Французи и домаћини такмичења, играчи немачке репрезентације. Нису се прославили ни Енглези - они су на 5. месту са краја списка, пренео је портал Сан.

"Освојили смо Европско првенство, можемо кући мирно"

Текст о избору за најатрактивније играче Европског првенства није промакао ни срским твитерашицама, које су закључке вештачке интелигенције само још једном потврдиле. "Јесмо ли манекени или нисмо, молим лепо", написала је једна од њих.

"Што се мене тиче ми смо освојили Еуро, можемо кући мирно", надовезала се на објаву друга корисница Икс платформе. Једна је чак отишла и корак даље и српским репрезентативнцима "наденула" ленте и круне какве обично носе победнице такмичења за Мис света. Осим сексипила и шарма, Срби плене и хумором, и ту нема дебате.