Магазин

Месечни хороскоп за јул 2024. године

Док се лето двоуми да ли да нас потопи или спржи, да видимо шта нам је све интересантно припремио месец јул. У фокусу су разговори о путовањима, љубави и забави, али нас очекују и финансијски преокрети и повећан стрес. Крај месеца наглашава потребу за преиспитивањем одлука донетих током јуна.
Месечни хороскоп за јул 2024. године© Canva / may1985

На уласку у јул у знаку Рака имамо Сунце, Венеру и Меркура, у знаку Водолије је ретроградни Плутон, а у знаку Риба ретроградни Сатурн и Нептун. У знаку Бика су Месец, Марс и Уран, а у знаку Близанаца Јупитер. 

Одмах 2. јула Меркур прелази у знак Лава, више ћемо причати о путовањима, љубави, одморима, забавама, а и време је да се крене на неку удаљену, топлу дестинацију. 

У ноћи између 5. и 6. јула имамо млад Месец у знаку Рака, улазимо у период који је повољан да се дубље повежемо са онима које волимо и који су нам најближи, али и да средимо породичне односе, направимо неке промене у дому, реновирамо, можда кренемо у куповину некретнине, заљубимо се (ово су љубави које ће бити проткане јаким емоцијама и бити озбиљне и трајне). 

Венера прелази у знак Лава 11. јула доносећи и талас љубавне врелине, али и праве вреле летње дане. Ово је време летњих љубави, али и време да се ужива, покаже, проведе, опусти. 

Од 12. јула Марс се приближава Урану у знаку Бика (тачна коњункција ће бити 15. јула) и све до 20-ог јула ће бити у лошој позицији. Овај период може донети велике финансијске преокрете и тумбања, проблеме са банкама, банкарским апликацијама, али и проблеме ратарима (непогоде, олује, град, велика врућина). Такође, у овим данима треба избегавати да доносимо напрасне одлуке, поготово оне донесене у тренуцима када смо бесни, изиритирани, када смо у афективним стањима. Генерално, овај период ће донети појачан стрес, нервозу, али и посесивност и љубомору. Мушка популација ће бити више склона импулсивним реакцијама. Марс прелази у знак Близанаца 20. јула - присутна је брзина мисли и делања, али и брзина у саобраћају, па није лоше бити нешто пажљивији. 

Пун Месец је 21. јула - опет у знаку Јарца. Током јуна смо такође имали пун Месец у овом знаку, али на почетним степенима,  док је сада на последњим степенима Јарца. И током јуна смо имали превирања на релацији пословно-приватно, а сада када је владар пуног Месеца ретроградни Сатурн, као да морамо да се вратимо корак уназад и још једном преиспитамо своје одлуке и догађаје из јуна. Дани око пуног Месеца доносе тежину и нервозу. 

Сунце прелази у знак Лава 22. јула. Лавовима желимо срећне рођендане, а ми остали улазимо у централни и најврелији део лета. Меркур прелази у знак Девице 25. јула - ова планета већ привидно успорава и почетком следећег месеца је чека ретроградни ход. 

Будите добро, покушајте да се макар једним делом током јула одморите од свега и побегнете на одмор....који нам је свима толико потребан....

Ован

Љубав

Прва декада месеца слободним Овновима може донети да неке пропуштене љубавне прилике поново постану актуелне, да се старе симпатије врате у ваш живот или чак да дође до контакта са неким од бивших партнера. Са мало среће и нешто више труда оно што је било може постати оно што јесте. Већ од уласка у другу декаду ето нових љубавних дешавања, ето прилика за уживање, добар провод и страсти, ето мало љубавних авантура и врућих летњих ноћи. Последња декада месеца вама је посебно активна - флерта и слатких летњих догодовштина ће бити колико ти душа иште. Док слободни лудују, они заузети су нарочито током прве декаде јула посвећени породици, дому и окренути само вољеној особи. Овај период је изврстан да се неки односи који су били мало клацкави у претходном периоду, сада поново нађу на стабилном тлу. 

Посао

Резултати вашег пословног ангажовања ће пристизати спорије, али будите сигурни да ће доћи, што ће посебно бити видљиво у другом делу месеца. У првој декади очекујте више трошкова (за дом, породицу, одмор плус редовни издаци), а од уласка у другу декаду стање финансија се поправља и у пар наврата ћете имати прилику да зарадите прилично фине суме (ово може бити од редовног посла, али је отворено и да ти приливи иду од додатних пословних ангажмана или неке врсте посредовања). Коректни односи са сарадницима и колегама. 

Здравље

Више обратите пажњу на исхрану, а и грло ће вам повремено бити доста осетљиво. 

Бик

Љубав

Не постоје разлози да ваше емотивне релације и однос са вољеном особом не буду квалитетни током јула. Вас двоје сте у доста доброј фази, постоји разумевање и блискост, као и међусобна подршка. Евентуално би вама могао доћи мало захтевнији период, најпре током друге декаде месеца (а може да се везује за ситуацију са укућанима или у пословном сегменту), па гледајте да негативну енергију и нервозу не преносите у однос са партнером. Што се тиче слободних Бикова - прва половина месеца је одлична за љубавна дешавања. Више него интересантне и инспиративне приче се могу покренути у тренутку, а што је још лепше - нове љубави покренуте у овом периоду су трајног карактера. Нећете бити без емотивних прилика ни у другом делу јула, али ће оне можда за ваш укус бити превише бурне и драматичне. 

Посао

Неке вам ситуације на послу не пријају - да ли је то однос са шефовима, колегама, начин рада или нешто десето, у суштини није ни важно, али јесте битно да сада баш и није прави тренутак да правите било какве пресеке, поготово не оне исхитрене. Стање финансија ће кренути на боље од уласка у трећу декаду месеца, а до тада - шарено, поготово што ће бити више трошкова око куће и породице. Први део месеца је нешто активнији пословно, а уколико сте у могућности други део јула искористите за одлазак на одмор. 

Здравље

Доста нервозе је присутно код вас, па би вам било потребно растерећење и одмор. 

Близанци

Љубав

Осцилације које су постојале у партнерским односима током јуна донеле су и партнеру и вама променљива расположења а могуће је да сте у неким моментима имали и осећај да однос стагнира. Стање се поправља на боље већ током прве недеље јула. Прво ће ваша комуникација и разумевање постати квалитетнији, лакше ћете се договарати али лакше и направити планове за заједнички одмор и више активности. Од 20. и уласка Марса у ваш знак и ваша иницијатива ће бити појачана, па не сумњам да вам следи много забавних активности са вољеном особом. Слободни Близанци - почетак месеца јесте мало њањав и успорен, али врло брзо ћете ући у фазу да се нећете смиривати ни на тренутак. Период је одличан за путовања и забаву, али и за праве вруће летње љубави које могу бити чак и озбиљније (ако ви будете расположени за то). 

Посао

Млад Месец у пољу зарада и вредности уводи вас у период у којем ће бити бољих прилика за поправљање ваших финансија, што ће посебно бити приметно у другом делу месеца. Гледајте да не проследите новац аутоматски даље, јер је то и време када сте више трошаџијски расположени. Што се посла тиче, ако сте се заситили тренутног радног места или фирме - договори које будете водили могу резултовати променама. Генерално - јул је месец у којем можете склопити неке фине сарадње које ће бити исплативе по вас. 

Здравље

Будите мало опрезнији и пажљивији у саобраћају и не јурцајте као мува без главе. Такође,могуће су повреде, али и повремени проблеми са алергијама или сунчаницом. 

Рак

Љубав

Највећим делом током прве декаде, а нешто мањим до уласка у трећу декаду, ваши партнерски односи ће функционисати скоро па беспрекорно. Не само да ће код вољене особе и вас бити појачана блискост, разумевање али и страст, већ ће и заједничке активности и дружења са пријатељима доприносити стабилном стању ваше везе. Са пуним Месецом у партнерском пољу почетком треће декаде јула  могуће су турбуленције које ће стабилни односи превазићи без проблема. Што се тиче слободних Ракова - прва половина јула је одлична да се са неким "пронађете" и да тај однос потраје. Неки од вас у том периоду могу бити посебно болећиви на прошлост и сентиментални па неће бити чудно уколико дође до контакта са бившим партнерима и симпатијема. Други део месеца је више резервисан за забаву него за љубав. 

Посао

Уколико тежите промени радног места или покушавате да пронађете посао, прва половина месеца је више него добра да се направи квалитетан договор и отворе врата за промену. У том периоду ваше пословно функционисање ће бити углавном добро, обавеза је мање него иначе а и ви сте у подстицајном радном фазону. Највећих дешавања ће током јула бити на плану финансија - повећани трошкови у више наврата могу прилично опустошити ваш новчаник. Но, биће прилика и за побољшање зарада, најпре у другом делу месеца. 

Здравље

Више пажње је потребно обратити на исхрану, јер вам је стомак прилично осетљива ставка током јула. 

Лав

Љубав

Меркур на почетку месеца прелази у ваш знак, десетак дана касније прикључује му се и Венера, као и Сунце почетком треће декаде . У емотивним везама које су иоле солидне ово ће покренути талас лепих дешавања са партнером и то да се осећате више него добро у сопственој кожи. У оним везама које су мало нестабилне би се требало чувати повремених налета посесивности, љубоморе или потребе да конторлишемо једно друго и водимо главну реч. Слободни Лавови - могућ је током прве декаде јачи талас сентименталности или чак потребе да провирите и видите шта се дешава код особе која је некада била ваша и која је оставила трага на вашем срцу. Но, оно што је било ћемо оставити иза себе и окренути се новим страницама живота које у јулу обећавају талас позитиве, опуштености, уживања, па и по коју прилично солидну љубавну прилику - било ону која ће трајати, било ону која ће вам само улепшати лето. 

Посао

Прави месец за бекство од пословних активности које су вам у последње време одузимале добрану количину енергије и снаге. Боље би било искористити други део јула за одмор, јер тада ће све што се везује за посао доносити баш лепу количину изазова и стреса па би било фино да то избегнете. Но, како год се организовали, прва половина јула је коректна, све се стиже на време и без много препрека. Од 15. до 20. напето - треба избегавати конфликтне ситуације са сарадницима и шефовима, али и импулсивне одлуке. 

Здравље

Прилично добро током целог периода. 

Девица

Љубав

Добар период за уживање са вољеном особом, за прављење планова (и брзу реализацију истих, поготово ако се ти планови везују за дружење, уживање, забаву, путовања), добар период за јачање страсти, али и блискости, разумевања, међусобног поштовања. Чак је добар период и за оне парове који су се у претходном периоду мало заталасали, који су евентуално били у некој статичној фази или нису могли да реше озбиљна питања везана за њихов однос. Сада је доста тога решиво - наравно, уколико постоји жеља и намера да обоје "прионете на посао". Што се тиче слободних - уживајте кад већ можете, дружите се и окусите све чари које доноси овај месец. А могуће је да се "успут" и поприлично заљубите. Прва половина јула јесте боља за љубав, али ништа не фали ни другој половини (осим што то тада више мирише на авантуру). 

Посао

И за вас би било добро да макар један део јула искористите за одмор и опуштање, јер је притисак пословних обавеза и дешавања и даље код вас прилично јак, а такав темпо ће се наставити и током следећег месеца. Уколико тежите променама било да хоћете да промените фирму, радно место или да уведете нове елементе у посао - други део јула месеца је изузетно повољан за тако нешто. Финансијска ситуација је доста стабилна, али очекујте да ће ваши трошкови бити појачани, посебно током треће декаде јула. 

Здравље

Потребан вам је одмор. Током прве декаде јула могуће су алергије или стомачни проблеми. 

Вага

Љубав

Првих десетак дана јула, иако ништа не указује на проблеме у вашим партнерствима, као да нећете бити баш у свом елементу. Можда ћете имати утисак да однос стагнира, а и ви ћете бити доста осетљиви и повремено ћутљиви. Уласком у другу декаду јула па све до краја месеца раст вашег расположења ће бити више него приметан. Партнера и вас очекује доста забавних активности, друштвености или путовање (поготово од треће декаде месеца) и одмор. У сваком случају, коначно ћете почети да се осећате опуштеније, ведрије, лепршавије. Ваш однос се покреће, пред вама је леп емотивни период. Слободне Ваге - период за дружења и изласке, период који вам даје прилику да заблистате баш онако како ви умете, креће од уласка у другу декаду јула. Могуће су љубави преко друштвених активности, друштвених мрежа, али и на путовању. 

Посао

Прва декада је добра да приведете крају захтевне обавезе или пословне пројекте. Одговорни сте и посвећени послу и нема сумње да ћете све обавити квалитетно и на време. Однос са сарадницима и надређенима ће бити добар. Од уласка у другу декаду месеца некима од вас следи награда - било кроз неку форму напредовања, било кроз побољшање финансија, а то је и време када до вас стижу повољне информације или остварење важне сарадње. Стањем финансија ћете бити задовољни у другом делу јула. 

Здравље

Осетљивост у првом делу јула. Остатак месеца здравствено повољан. 

Шкорпија

Љубав

Иако вољена особа и ви улазите у јул месец у доста квалитетном односу, све је ту - и комуникација и емоције и страст и међусобна подршка. Ипак морамо упозорити припаднике овог знака на период током друге декаде јула. Коњункција Марса и Урана у вашем партнерском пољу указује на нагле и велике преокрете - наравно да ово не значи аутоматски да је промена негативна- апсолутно је могуће направити неке значајне искораке (озваничење везе, веридба, брак, заједнички живот) или унети талас свежине и узбуђења у однос....али у неким емотивним релацијама ово ипак може да укаже на пуцање везе и одвајање, и то прилично бурно. Но, сваки пар је прича за себе. Нека ваша буде позитивна. Слободне Шкорпије - прва половина јула може донети појачану сентименталност, освртање преко рамена, контакт, па чак и покушај обнове неког односа. Да ли ће ово бити успешно,  зависиће само од вас двоје. И нове љубави јесу актуелне, неко ће вас покренути у трептају ока и укључити вам све љубавне лампице. 

Посао

Много тога вам иде на руку током прве половине јула, пословна тематика ће ићи углавном лагано а могуће је да у овом периоду остварите и значајан договор, сарадњу или отпочнете са дугорочним пословним пројектом. Током друге декаде будите нешто обазривији у сарадничким односима – може бити напетих момената у којима треба задржати стрпљење и бити спреман на компромис. Но, некима од вас се баш у том периоду смеши унапређење. Финансијски ћете бити добро, иако са доста непредвиђених трошкова. 

Здравље

Чувајте се предугог боравка на сунцу, нарочито у другом делу месеца. Старији нека у том периоду чешће проверавају крвни притисак. 

Стрелац

Љубав

Емотивни односи ће имати своје фазе успона и падова. У јул улазите у променљивом расположењу, доста сте осетљиви и имате осећај да се нека питања и теме у односу на чекању. Већ средином прве недеље месеца доћи ће до разговора са вољеном особом који ће донекле покренути побољшање ситуације између вас, а још бољи период вас очекује уласком Венере и Сунца у знак Лава (11. и 22.). У суштини, ситуација између партнера и вас ће кренути на боље, јул ће донети више радости и уживања, а можда и по које путовање. Слободни Стрелчеви - сентименталност и преосетљивост ће бити примарни током прве декаде месеца. Од уласка у другу - следи значајно поправљање вашег друштвеног живота, лепе и забавне активности које ће вам пријати. Сигурно је да ћете имати поприличан број удварача - бирајте шта вам прија. 

Посао

Све до 20. јула, докле год је Марс у вашем сектору обавеза и свакодневице, сигурно је да можете рачунати на бројне пословне активности, али и на повишену тензију, поготово током друге декаде јула. Избегавајте ситуације (али и особе) које вам уносе немир, чувајте своје живце и стрпљење. Оно што је интересантно јесте да баш у том периоду неки од вас могу аванзовати или добити солидну финансијску награду. Баш што се тих финансија тиче - коректна ситуација током јула и поред доста јаких трошкова. 

Здравље

Добро. Током друге декаде месеца могућа је јача нервоза, а треба се чувати и јаког сунца. 

Јарац

Љубав

Већим делом током прве половине месеца, а једним мањим до 22. јула, слободни Јарчеви ће имати више него добре прилике да се истински емотивно повежу са неким и започну однос који обећава дубоке емоције али и трајност. Страсти сада могу играти велику улогу код вас и бити покретач за емотивне варнице, али нешто што почиње и делује као авантура врло брзо ће показати да је много више од тога. Што се тиче заузетих - пред вама је углавном стабилан период са емотивним партнером. Колико год да сте по неким питањима различити или мислите другачије - успеваћете да пронађете заједнички језик. Ово је добар период за озваничење односа или за неке битније кораке и промене у вашој вези. Заједнички планови функционишу и било би одлично када бисте један део јула искористили за одмор и опуштање. 

Посао

Пред вама је један динамичан и активан пословни период. Покушајте ипак да се током јула одморите макар мало, јер ће август донети појачане обавезе и ваше јако ангажовање. Иако може бити мањих проблема у договорима и у сарадничким односима ипак ћете успевати да пронађете заједнички језик и интересе. Све обавезе решавајте стрпљиво, ставку по ставку и фокусирајте се на приоритете. Што се финансија тиче, не бих рекла да ћете имати нестабилну ситуацију, приливи су приказани као коректни а трошкови су под контролом. 

Здравље                                                                                                                  Други део месеца може бити енергетски нешто захтевнији по вас, па би било добро у том периоду отићи на одмор. 

Водолија

Љубав

Однос са партнером је на уласку у јул месец квалитетан и стабилан - и колико год да вам то прија, ипак негде осећате потребу за више активности, динамике, дешавања, повремено можете имати осећај да сте се учловили и да се вртите у једном те истом свакодневном кругу. За више динамике се не брините, она ће доћи - мањим делом током првог, а доста већим током другог дела месеца. Партнера и вас очекује и неко путовање, али и више заједничких активности и излазака. Додуше, неке од вас очекује и реновирање или тумбање у дому и нервоза око чланова породице. Али, хтели сте динамику - добили сте је. Слободне Водолије - други део јула, а поготово период после 20. доноси вам велику динамичност и друштвене активности које вам пријају. Неко ће пронаћи прави начин да вам приђе и заинтригира вас. 

Посао

Прилично сте задовољни дешавањима у пословном сектору. Обавезе јесу помало досадне и траже доста вашег времена, али са друге стране, атмосфера у пословном окружењу је коректна и стабилна. Финансије - ред новчаних прилива, ред трошкова. Ако ништа друго, нећете ићи у минус. Од половине месеца очекујте активнији и ангажованији пословни период - неке сарадње ће функционисати беспрекорно, али биће и оних других у којима ће владати напетост. Избегавајте расправе са пословним партнерима и надређенима. 

Здравље

Доста стабилна здравствена ситуација током целог јула. Можда нешто осетљивији стомачни део. 

Рибе

Љубав

Пред слободним Рибама је леп период који можете искористити за путовања, дружења, више излазака и друштвених активности....а можете га искористити и за флертовање, љубав. Или направити комбинацију ова два и уживати до максимума. Већи део месеца је повољан за емоције, поготово до друге декаде јула - приче започете у овом периоду могу се показати као важне, озбиљне и трајне. Првих десетак дана месеца може код неких од вас донети и дашак прошлости, бившу симпатију или стару љубав. Ви сами видите да ли вреди поново се трудити. Они који су заузети - љубави има, страсти има. Додуше, вероватно ће се до уласка у трећу декаду јула повремено провлачити и по који напети моменат - најпре због тога што сте ви нервознији него иначе. Зато је препорука за вас да овај период искористите да одете негде са партнером и опустите се. 

Посао

Једном речју - гужва. Колико год да је ово повољан пословни период за вас, он ће вам свакако донети стрес и велику журбу, јурњаву и са временом и за зарадама. Посебно динамичан и напет период је током друге декаде месеца, иако вам баш он може донети знатно повећање финансија. Са колегама и сарадницима углавном коректан однос и комуникација, осим током треће декаде јула - када би требало да избегавате расправе и потрудите се да се више прилагодите једни другима. 

Здравље

Могуће су повреде, а и у саобраћају је потребно више опреза. Осетљивост на алергије и на јако сунце. 

image