Магазин

Када шеф помрси конце: Девојка рекла да иде код лекара, па у авиону доживела непријатно изненађење

Некада нам баш један дан недостаје да завршимо неке своје обавезе, стигнемо да отпутујемо пре него што крене гужва, или се једноставно одморимо. Али, већина нас у том случају узме дан годишњег одмора. Међутим, једна девојка је помислила да је узимање дана боловања боља идеја, али се брзо покајала.
Када шеф помрси конце: Девојка рекла да иде код лекара, па у авиону доживела непријатно изненађење© Canva / Ziga Plahutar

Нема непријатније ситуације од оне да будемо ухваћени у лажи, нарочито уколико она може потенцијално угрозити нашу егзистенцију, односно посао који нам доноси новац. У једној таквој нашла се једна млада фриленсерка пореклом из Индонезије.

Све је ишло по плану и ништа није слутило на невољу, све док...

Узимање дана одсуства ради одласка код лекара је одувек била пракса, нарочито уколико је преглед заказан у сред радног дана. Међутим, млади, а посебно припадници генерације Зед, су почели ово да злоупотребљавају, не би ли себи продужили викенд или "частили се" слободним даном у сред радне недеље. Обично запослени у том случају воде рачуна о томе да негде не сретну руководиоца или друге колеге.

Али, некада се коцкице баш и не поклопе. Једна баш оваква прича насмејала је ових дана читав ТикТок, а и шире. Наиме, 23-годишња фриленсерка по имену Грејс, која ради у Европи, а живи на Балију, у Индонезији, одлучила је да узме дан боловања како би наводно отишла код лекара. Међутим, у стварности је она планирала да се тог дана врати кући.

За ову девојку изрека "У лажи су кратке ноге" сада има много више смисла

Оно што није очекивала јесте да ће се на истом лету са њом наћи и њен менаџер. У виралном ТикТок видео-снимку који је Грејс поделила пошто се укрцала на лет, а који је сакупио више од милион прегледа, девојка је показала снимак екрана са поруком коју је добила од руководиоца. У поруци је била њена слика из авиона и (сасвим логично) питање: "Да ли је ово болница?"

Како је објаснила касније у интервјуу за Њузвик, када је добила поруку остала је у благом шоку, али је на крају све испало поприлично добро. "Примећена сам још на аеродрому, током укрцавања на лет. Разговарали смо и тада и касније у авиону. Послао ми је слику и на крају смо се добро исмејали", објаснила је Грејс.

image