"Згодни глодари" су сада најпожељнији тип мушкарца

Изгледа да је добро да мушкарци данас подсећају на глодаре. Да, добро сте прочитали - згодан мушкарац је, ако питате младе, онај који личи на миша, пацова, веверицу, чинчилу... Ова неконвенционална врста мушке лепоте се слави на друштвеним мрежама, али како и зашто је "згодни глодар" постао опис за оне који припадају овој категорији? Шта је то што је женама толико привлачно код њих?

Заборавите на велике мишиће и оштре црте лица: "згодни глодари" се женама данас много више допадају, према друштвеним мрежама. Иако ово поређење може звучати погрдно, што је сасвим разумљиво, тренд заправо истиче мушку лепоту која излази из конвенционалних стандрарда.

Тренд је почео да се шири на друштвеним мрежама убрзо након премијере филма "Challengers". Водеће мушке улоге, које тумаче Џош О'Конор и Мајк Фејст су, према интернету, савршени примери "згодних глодара". Џош наводно личи на главног лика из анимираног филма "Flushed Away", пацова Роднија, а Мајк подсећа на познатог јунака-миша, Стјуарт Литла.

Неке од главних карактеристике ове врсте мушке лепоте су:

Други припадници ове категорије су глумци као што је Џереми Ален Вајт, који се прославио хит серијом "The Bear", као и глумци Киран Калкин и Бари Коган. Сви они имају неки од претходно наведених физичких атрибута, тако да се лако може претпоставити зашто су проглашени "згодним глодарима".

Али јавља се следеће питање: Зашто је овај нестандардни изглед постао популаран међу женама? Према многим корисницима интернета, одвајање од стандарда типичне мушке лепоте је управо оно што многе жене привлачи. "Згодни глодари" не делују претеће и доминантно, попут мушкарца оштрог погледа, већ делује нежно, саосећајно и опуштено.

Другим речима, не представљају једноличан облик мушкости и привлачности, тако да ова врста одступања од "савршеног" је оно што је женама наводно освежавајуће и симпатично. 

Интересантно је како онлајн тренд и хештег можеж да направи велике промене у перцепцији мушке лепоте, која често није толико велика тема у медијима. Многи корисници друштвених мрежа такође додају да се надају да ће се тренд "згодних глодара" проширити и довести до сличног прихватања неконвенционалне женске лепоте. За сада, ово се може посматрати као добар корак унапред, у коме се различитости у изгледу не само толеришу, већ и славе.