Магазин

Љубав и грануле: Псећа венчања су све чешћа у Кини

Како замишљате венчање из снова? Да ли оно има бајковити амбијент, да ли је младина хаљина блистава, да ли је младожења заплакао када ју је угледао? Па...овај младожења вероватно није плакао, већ је махао репом када је видео своју будућу жену, јер је у питању пар ретривера који је недавно имао велико венчање. Овај заљубљени четвороножни пар је само један од бројних који је добио ове врсте церемоније у Кини.
Љубав и грануле: Псећа венчања су све чешћа у Кини© Freepik/master1305

Пре неколико дана су ретривери Бри и Бонд имали венчање из снова, а церемонији су присуствовали сви њихови људски и псећи пријатељи. 

"Људи имају свадбе, зашто не би и пси?" рекао је Бриин власник Рај Линг, након што је његов љубимац разменио завете, обећавајући да ће увек делити посластице и играти се са њеним мужем Бондом.

Од 2023. године, у урбаној Кини је било више од 116 милиона мачака и паса, преноси "Ројтерс". Отприлике сваки осми Кинез поседује мачку или пса, а већина власника је млађа од 40 година, према подацима.

Овај тренд добија на замаху захваљујући популарности кућних љубимаца и све већој спремности да се троши за њих. Потрошња на крзнене пријатеље у 2023. порасла је за 3.2 одсто на 38.41 милијарду долара, у односу на годину дана раније, показали су подаци. 

Линг и његова девојка Гиги Чен, која је рекла да им се не жури да се венчају, провели су месеце помно планирајући церемонију паса, договарајући професионалне фотографе, дизајнирајући свадбене књижице и наручивајући торту по мери од 110 долара, са фигурицама Бри и Бонда.

Јанг Тао, чија је пекара за кућне љубимце у Шангају припремила торту, рекла је да је у почетку била изненађена што су купци желели свадбене торте за своје псе.

"Мислим да ће бити све више венчања паса", рекла је Јанг и додала да је већ организовала неколико сличних церемонија откако је њена пекара отворена 2022. године. "Већ имамо наруџбину за неколико месеци… за још једно венчање пса", рекла је она.

Линг је рекао да се нада да ће церемонија дати Бри и Бонду "осећај ритуала" и да се нада да ће ускоро дочекати штенце.

image