Тајна паметне куповине намирница: Метода "6 према 1" ће вам помоћи да смршате, али и штедите

Поново сте ушли у самопослугу без плана, осим што знате да вам треба "нешто здраво"? Куповина само 21 разноврсне намирнице сваке недеље може да буде нови трик за побољшање здравља, а може бити добро и за ваш буџет. У питању је медота "6 према 1", по којој прецизно можете испланирати коју храну да купите сваке недеље, али без великог ограничавања и компликовања свакодневне исхране.

Ова стратегија куповине намирница може да реши неколико неодумица одједном: Шта и колико хране да купите, коју врсту оброка да припремате, колико новца ћете отприлике потрошити, како да смршате или једноставно побољшате здравље кроз исхрану...

Метода "6 према 1" је постала популарна на друштвеним мрежама јер је многима наводно помогла да смршају без превише размишљања о намирницама које би требало да купе. Ова стратегија подразумева следеће: Сваких недељу дана можете да купите 6 различитог поврћа, 5 воћа, 4 протеина, 3 скроба, 2 соса и 1 "забавни" артикал.

Зашто метода "6 према 1" постаје све популарнија

Овај разиграни приступ нуди нежне и корисне смернице, уместо строгих правила о порцијама или намирницама, која често нису примењива у свакодневници (без помоћи стручњака). Најбољи алат за здраву исхрану може бити да једноставно замислите 21 здрав артикл у вашој корпи док сте у самопослузи, тако што ћете куповину поделити на следећи начин:

Ова метода је првобитно била начин да се уштеди новац, али је еволуирала како би помогла многим људима да постигну своје здравствене циљеве. Може бити добар и постепен почетак новог, здравијег режима, који ће у исто време смањити велику жудњу за храном и преједање.