Новак Ђоковић на насловници Вога: Најбољи свих времена, као никад до сад (ФОТО)

Новак Ђоковић је за кратко одложио рекет и нашао се у улози модела... и то каквог модела. Наиме, славни српски тенисер, у зеленом огртачу, на собном бициклу и фиксним телефоном у рукама, краси насловну страну "Вога" уз поруку - "Најбољи свих времена", а такође и открива каквог је укуса трава са Вимблдона.

Српски тенисер Новак Ђоковић није један од најбољих у историји "белог спорта", већ је "Најбољи свих времена", поручује "Вог Адриа", а изгледа да се сада и у улози манекена сасвим добро снашао:

"Никада нисам урадио ништа овако. Ово је супер", каже Новак који је био одушевљен снимањем. Цео концепт едиторијала је ретро духу - браон ормари, слике из детињства, пехари, црни, фиксни телефон, стари тегови.

Нова модна икона је рођена

Иако је Роџер Федерер дуго времена био тениска модна икона и миљеник уреднице америчког издања "Вога" Ане Винтур, изгледа да је ипак нова модна икона рођена.

Наиме, на снимку који кружи мрежама, а који је урађен због едиторијала, Новак каже да се не осећа као модна икона. Многи се баш и не слажу са њим, те су писали да он то заиста јесте. Свима су се допале модерне, а опет тако ретро одевне комбинације које су прича за себе. Посебно је интересантна игра класичних кројева са интензивним бојама (зелена, плава, жута) и смелим дезенима - стилизовање јесте на високом новоу, али славу је ипак однео модел, односно Новак.

Укус траве са Вимблдона

Тенисер је такође открио и каквог укуса је трава са Вимблдона, пошто ју је и пробао - мали ритуал који практикује после сваког освајања Вимблдона, којих је до сада било седам: "Најбољи укус који можете да пробате у животу. Вероватно мало је слана, 'знојава', али кога брига. Увек је укусна после победе". Сазнали смо да се нада да му родитељи чувају први рекет и да сања чудне снове пре мечева.

"Вози полако да пре стигнеш"

Професионално се бави тенисом од 2003. године и његова игра, мотивација, способност да се подигне у тренуцима кад сви мислимо да нема наде заиста импресионира свет. У магазину открива како побеђује противнике који су 10 и више година млађи од њега: "Мој покојни ђед је говорио 'вози полако да пре стигнеш".