Свет

Хари и Меган: "Трансатлантским те-ве бомбама" на британску круну

Док континуирано опада подршка монархији Уједињеног краљевства и народ ускликује против краља Чарлса, принц Хари изгледа на све начине покушава да додатно заљуља трон Уједињеног краљевства новим "Нетфликсовим" документарцем
Хари и Меган:  "Трансатлантским те-ве бомбама" на британску крунуGetty © Photo Danny Lawson - WPA Pool/Getty Images

Два пута су у последњих месец дана принца Чарлса поданици бомбардовали јајима. Оба пута, на његову срећу, безуспешно. Али оно у чему су "побуњеници" оманули, успео је његов син Хари, који је (поново), и то хируршки прецизно успео да својим "трансатлантским те-ве бомбама" погоди и уздрма британску монархију.

Јер, заблудело јагње ове породице овога пута шокира своје рођаке тако што са супругом Меган учествује у новом "Нетфликсовом" документарцу који разоткрива још прљавих тајни најмоћније краљевске породице.

Тајминг тог "уједа за срце" многи виде као наменски, - јер нови скандал у најави дошао је у доба док се Чарлс припрема за крунисање. А трејлери за филм пуштени су баш када су узорни Вилијам и Кејт стигли у Америку први пут после осам година.

Сасексови изгледа за све пажљиво бирају време.

Након што су у бурном "Мегзиту" иступили из краљевске породице 2020. године, кренули су годину дана касније са изношењем прљавог веша код Опре Винфри.
И то баш у тренутку док им је деда, војвода од Единбурга, био у болници.

Тада су неименованог члана породице оптужили за расизам, будући да је Меган, тада будућу мајку, неко наводно питао колико ће црно бити њено дете.

И у новом документарцу, Хари је ударио на најближе, тврдећи да га је "буквално одгајила друга породица" у Африци, код које је једно време боравио.

Готово директно се сугерише и да је цела Велика Британија расистичка и опседнута расом, будући да је Американка Меган изјавила да "није била третирана као црнкиња" док није дошла у Британију, а Хари устврдио и да је његова породица чешће била део тог проблема, него део његовог решења.

Ту се, међутим, показује колико се људи заправо промене у браку, јер Хари је пре Меган, био све само не оличење политичке коректности.

Јавност још памти када је заблудели принц направио један од својих највећих скандала- на једној журци се појаво одевен у нацистичку униформу.

Харију, који је у новинама освануо у одећи са кукастим крстом, док у руци држи цигарету и пиће, многи су тада поручили да посети Аушвиц не би ли видео "резултате омраженог симбола који је тако глупо и дрско одлучио да носи".

Све се завршило извињењем унука краљице Елизабете друге, али брука која се рашчула по целом свету није избрисана.

Извињавао се Хари и пре тога, још када је као студент на престижном "Итону" оптужен за варање на испитима, али када ни извињења више нису помагала да се распусни наследник "опере" код тате Чарлса, садашњи владар Британије га је, како се шушкало, послао на рехабилитацију.

"Њуз ов д ворлд" је тада објавио насловну страну са текстом "Харијева дрогерашка срамота" у којој је наведено да му је рехабилитација била казна зато што је пушио канабис.

Али, "умивена" и култивисана верзија Харија више се изгледа не правда никоме.

И због тога Британија бесни.

Медији у овој земљи на сва звона критикују спорни документарац, поготово зато што је принц поново дирнуо у оно што се не дира-култ вољене принцезе Дајане.

Мало је оних којима се допало што је Хари невољену Меган упоредио својом мајком, помињући "бол и патњу жена које се удају у ову породицу" и то да "није желео да се историја понови".

Истини за вољу, није било ни оних који су одушевљени покушајима Сасексових да изманипулишу јавност, будући да је "Сан" у својој анализи открио да су неки од кадрова документарца чиста подметачина.

Сцене који приказују гомилу папараца који их наводно прогоне, како се испоставило, немају никакве везе са Сасексовима - неки фотографи снимљени су пратећи једну британску инфлуенсерку, а једна од фотографија унезвереног Харија који се наводно брани од репортера, заправо је исечена и на њој је, уместо Меган, била његова бивша девојка.

Друга слика која приказује велики број фоторепортера јесте била у вези са Харијем, али не овим о коме причамо - снимљена је заправо док су репортери радили на премијери филма о Харију Потеру.

Разарајући ударац кредибилитету документарне серије нанела је међутим баш краљевска породица.

Јер, прва епизода почела је тврдњом да су "чланови краљевске породице одбили да коментаришу садржај у овој серији", да би затим свега неколико сати касније, извор из Бакингемске палате устврдио да ни Кенсингтонска палата ни било који члан породице нису контактирани за коментар о садржају "Нетфликсове" серије.

Неће бити право ни принцу Вилијаму, будући да је Хари у филму приказао спорни снимак интервјуа њихове мајке на Би-Би-Си-ју, за који је старији брат рекао да никада више не би требало да буде приказан, јер је принцеза наводно тада била преварена.

Сигурно да ће се увредити и снајка Кејт, јер је побуњени принц сугерисао да га одлука да ожени Меган разликује од породице, пошто је наводно бирао срцем, а не "по калупу".

Шта ће бити приказано у наредним епизодама, остаје да се види, а гледаоци ће бити они који ће закључити да ли су папараци и монархија загорчавали живот једном заљубљеном пару, или су они, како их је окарактерисао водитељ Пирс Морган, само "размажени миленијалци са синдромом жртве".

Јасно је само да овакви скандали никако не одговарају британској краљевској породици која је због смрти краљице Елизабете рањивија него икад. Додатно нарушавање угледа, и прљање имена им никако није потребно.

Јер, подршка монархији већ годинама се осипа, па тако нека истраживања показују да је ову институцију у 2012. години подржавало 75 одсто становништва, док их је данас 62 одсто. 

Сваки пети становник мисли да би монархију требало укинути, а можда гласније од бројки, о овој ситуацији говори и то што краљ ових дана мора избегава "пројектиле" у виду јаја, док се на "Твитеру" нижу објаве под хештегом "није мој краљ".

Принц Хари, међутим, изгледа да спада у групу најватренијих мрзитеља монархије.

Јер, он по свему судећи не намерава да оконча своју мисију љуљања британског трона, будући да је већ најавио и да ће 10.јануара светлост дана угледати и његови мемоари, најављени као "истинита су прича о путовању принца Харија, од трауме до оздрављења".

image