Спорт

Берлускони доводи Србина после Мундијала - Лазовић одлази из Вероне?

Дарко Лазовић би могао да промени средину током јануарског прелазног рока и пресели се у Монцу, пишу италијански медији
Берлускони доводи Србина после Мундијала - Лазовић одлази из Вероне?Getty © Laurence Griffiths / Staff

Репрезентација Србије није блистала на Светском првенству у Катару, али изгледа да током предстојећег зимског прелазног рока неће лоше утицати на потражњу европских клубова за "орловима".

Након вести да је Арсенал заинтересован за два српска играча, сада је и Дарко Лазовић тема могућег трансфера - и то у Монцу, клуб на чијем челу се налази Силвио Берлускони.

Италијански прволигаш, који предводи тандем Берлускони - Адријано Галијани, познат по великим успесима у Милану, сада жели да од Монце учини што бољег члана Серије А. И због тога би могли да ангажују некадашњег играча Црвене звезде.

Како наводе медији у Италији, Лазовић би могао да напусти Верону, тренутно убедљиво последњепласирани тим Серије А са само пет бодова. Монца у Лазовићу види искусног играча за којег не би морала да издвоји много новца, а који би могао да буде поуздан по десном боку.

Истиче се и да би Монца могла да се фокусира на 24-годишњег Хрвата Јосипа Брекала, који би био резервна опција за случај да не успеју да доведу репрезентативца Србије. Лазовић је на недавном Мундијалу у Катару одиграо 25 минута против Бразила, а за Верону наступа од 2019. године. Актуелни уговор истиче му у лето 2024.

image