Спорт

Драган Јовић по трећи пут најбољи теквондо тренер на свету

Тренер теквондо клуба Галеб и селектор репрезентације Србије Драган Јовић проглашен је за најбољег тренера на свету у 2022. години
Драган Јовић по трећи пут најбољи теквондо тренер на свету© Tanjug/D. Kujundžić, arhiva

Јовић је признање, уведено 2014. године, заслужио трећи пут, након што је најбољи био и 2017. и 2021.

Он је добио скоро двоструко већи број гласова од другопласираног у избору, а пресудили су резултати његових такмичарки и такмичара, на Светском првенству.

Надица Божанић, Тијана Богдановић и Махди Ходабахши освојили су две златне и једну бронзану медаљу.

Ходабахши је био и у ужем избору за најбољег такмичара у 2022. години, али је признање припало Италијану Симонеу Алесију.

У конкуренцији жена најбоља у 2022. години је Тајланђанка Панипак Вонгпатанакит.

Награде су додељене у Ријаду, главном граду Саудијске Арабије, на Теквондо Гала приредби, организованој поводом завршетка сезоне.

"Драге колеге, спортисти, судије, сви који сте учествовали, хвала на гласовима.Велика је част стати пред вас данас и добити ово сјајно признање од најбољих у нашем спорту. Учинићу све што могу и знам да наставим да наш спорт промовишем на најбољи начин", изјавио је Јовић и додао:

"Велико хвала и мојим ученицима, њихови резултати су ме номиновали за ово признање и хвала мом тиму професионалаца који пуно ради на свим детаљима да би наши спортисти били најбољи. Посебно хвала мојој породици, највећој подршци коју имам" поручио је Јовић.

image