Свет

Илон Маск поново провоцира: Моје именичке заменице су "Оптужите/Фаучија"

Власник Твитера Илон Маск позвао да се др. Ентони Фаучи изјасни о кривичној тужби у твиту у ком је такође исмевао људе који постављају родно неутралне заменице
Илон Маск поново провоцира: Моје именичке заменице су "Оптужите/Фаучија"Getty © Pool / Pool

"Моје именичке заменице су Оптужите/Фаучија", објавио је нови власник Твитера Илон Маск позивајући директора америчког Националног института за алергије и заразне болести Ентонија Фаучија, да се изјасни о тужби за прикривање информација коју су против њега изнели републикански сенатори.

Претходно је Маск поставио и фотошопирану фотографију главног медицинског саветника Беле куће у пензији који председнику Бајдену шапуће на уво: "Још једно закључавање, мој краљу".

Након пет деценија у јавном здравству, водећи амерички имунолог Ентони Фаучи, припрема се за одлазак са функција директора америчког Националног института за алергију и заразне болести и главног медицинског саветника председника државе, док се уједно суочава са даљим истрагама републиканског руководства због наводног прикривања информација током пандемије вируса ковид 19.

Изводи из приватних мејлова који су процурили у јавност откривају да је Фаучи упозорен на две ствари: могућност да је вирус ковид 19 "побегао" из лабораторије Института за вирусологију у Вухану и могућност да је вирус намерно генетски изманипулисан, а да о томе није обавестио јавност.

Ово није први пут да Маск провоцира својим конзервативним ставовима поводом тзв. родних идентитета. Наиме, и сам Маск је отац детета које се изјашњава као трансродно и недавно је променило пол из мушког у женски.

Некадашњи Хавијер Александер Маск који се сада зове Вивијен Џена Вилсон, одрекла се оца и прекинула све везе са њим.

Кривци за ову ситуацију су, сматра амерички милијардер, либерални универзитети које је  назвао "неомарксистичким образовним институцијама".

До Маскових коментара долази након што је у суботу објављен четврти део "Твитер фајлова" који указујупоказују како је Твитер, пре него што га је Маск купио, прекршио сопствену политику спречавајући ширења новинарске приче о лаптопу Хантера Бајдена уочи избора 2020.

Документи такође откривају како су 7. јануара 2021. године, дан након нереда на Капитолу, руководиоци "Твитера", уз притисак бивше прве даме Мишел Обаме, фабриковали оправдања за забрану Твитер налога бившег председника Доналда Трампа као и да су руководиоци Твитера креирали црне листе како би блокирали непожељне кориснике.

image