Спорт

Дешана питали за Бензему: Имам 24 играча и тако ће бити и за финале

Медији су ових дана разматрали могућност повратка Карима Бенземе у састав Француске пред велико финале
Дешана питали за Бензему: Имам 24 играча и тако ће бити и за финалеGetty © Mohamed Farag / Stringer

Селектор фудбалске репрезентације Француске Дидије Дешан одбацио је и последњу могућност да нападач Реала Карим Бензема буде део екипе на сутрашњем финалу Светског првенства у Катару против селекције Аргентине.

"Имам 24 играча. То је група. Отпао је Карим, затим Лукас Ернандез, пре њих Кристофер Нкунку. Бензема, Нкунку и Ернандез су играчи које смо изгубили, а који су били на списку. Концентришем се на тим који имам и на које могу да рачунам у сутрашњем финалу", рекао је Дешан на конференцији за новинаре уочи меча са Аргентином.

Бензема је синоћ на друштвеним мрежама објавио своју фотографију и написао: "Нисам заинтересован". Поједини медији су објавили да ће Бензема бити гост на сутрашњем мечу.

"Није на мени да одлучујум ко ће да дође да гледа утакмицу, бивши играчи или они повређени. На мени је да се усредсредим на фудбалере, који су ми на располагању", додао је селектор Француске. Бензема се повредио два дана пре почетка Мундијала у Катару, али Дешан уместо њега није позвао новог играча.

Шпански и француски медији су објавили да Дешан није желео да има стрпљења са званично најбољим фудбалером света и освајачем Златне лопте, који је имао времена да се опорави и прикључи тиму већ од осмине финала и дуела са Пољском. Дешан је и ову информацију демантовао.

Утакмица између Француске и Аргентине биће одиграна у недељу од 16.00 часова.

image