Спорт

Керкез: Чукарички на пролеће мора да буде бољи

Тренер Чукаричког Душан Kеркез окупио је екипу и започео припреме у намери да што боље спреми играче за оно што их чека у другом делу сезоне
Керкез: Чукарички на пролеће мора да буде бољи© FK Čukarički

На окупљању  се појавило 23 фудбалера, уз новајлију Марка Гајића, док су поједини фудбалери добили пар дана више слободних.

"Није дошао Мохамед Бадамоси који је имао обавезе у репрезентацији. Ту нису и неки играчи који су са омладинцима одиграли још неколико утакмица по завршетку полусезоне. Ибрахим Ендијае има проблема са вирусом, надам се да није ништа озбиљно. Мислим да ће брзо да нам се придружи", рекао је Kеркез на почетку разговора са новинарима.

Очекивања за преостали део сезоне су већа.

"Верујем да ће Чукарички бити бољи и доминантнији на терену. Улог је велики, јер се боримо за Европу. Циљ је треће место. ТСЦ је заслужио што је ту. Велика је конкуренција за ту позицију, јер су ту Нови Пазар, Војовдина и Вождовац. Не тражим алиби, али постоје објективни разлози зашто нисмо трећи. Нисмо имали толико проблема са повредама, али је неколико играча дошло после припрема, а и ја сам нови у клубу. Очекујем да будемо бољи".

Брђанима је главни циљ ове сезоне да се докопају места које води у Европу, било преко Суперлиге или Купа Србије. У купу ће Чуки наредни ривал бити Металац.

"То је специфично такмичење. Драго ми је јер сам освојио ово такмичење на Kипру. Ово је још једна шанса за нас да остваримо циљ. Да ли нас чека спектакл на пролеће? Верујем да ћека. И људи су се ужелели фудбала, дугачка је пауза, због тога нас очекује још занимљивија полусезона".

Керкез је задовољан како се адаптирао на српски фудбал, с обзиром на то да је прошлог лета дошао са Кипра.

"Треће место је било циљ на почетку сезоне и да смо на одмор отишли са те позиције били бисмо задовољни. Ипак, ту смо где смо из објективних разлога, а ТСЦ је потпуно оправдано на трећој позицији тренутно, али имамо довољно времена да слика и резултат буду бољи на пролеће. Такође, ту је и Kуп Србије, специфично такмичење и још једна шанса за нас да направимо нешто", поручио је Керкез.

 

 

image