Спорт

Суарез бира нови клуб и играће за великана - у Бразилу или Мексику?

Уругвајски нападач има две понуде надалеко познатих клубова из две латиноамеричке земље
Суарез бира нови клуб и играће за великана - у Бразилу или Мексику?Getty © Stu Forster / Staff

Фудбалер Насионала и уругвајски репрезентативац Луис Суарез наставиће каријеру у мексичком Круз Азулу или бразилском Гремију, преноси британски "Дејли мејл".

Суарез (35) је играо са селекцијом Уругваја на Светском првенству у Катару, али некадашњи двоструки прваци света нису успели да се пласирају уосмину финала Мундијала.

Некадашњи нападач Барселоне има уговор са Насионалом до краја године, а британски медији наводе да Суарез има две могућности за наставак каријере, у Мексику или Бразилу.

"Нисмо постигли дефинитиван договор. Разговараћемо поново ове недеље. Поручујем навијачима Гремија да нећемо да допустимо да ово постане сапуница, као што се догодило с другим уругвајским играчем. Ова ситуација биће закључена ове недеље", поручио је потпредседник Гремија Пауло Калефи.

Британски медији подсећају да је Калефи мислио на Единсона Каванија, који је преговарао са Гремиом, а на крају је завршио у Валенсији. Суарез је некада играо за Гронинген, Ајакс, Ливерпул, Барселону и мадридски Атлетико. Он је освојио титулу са Насионалом, а рекао је да би волео да игра у МЛС лиги.

"Најизгледнија опција за мене је МЛС лига, али тренутно не размишљам о томе", изјавио је Суарез.

image