Русија

Путин: Обезбедити планирано наоружање за руску војску

Руски председник позвао је на побољшање наоружања и опреме које користе војници укључени у специјалну војну операцију у Украјини
Путин: Обезбедити планирано наоружање за руску војскуwww.globallookpress.com © Russian Presidency/Kremlin Pool

Руски председник Владимир Путин допутовао је данас у Тулу, где je посетиo Конструкторски биро за израду инструмената "Шипунов", који производи различите системе наоружањa. Након обиласка центра Путин је поручио да је тренутно најважнији задатак војне индустрије да обезбеди планирано наоружање за руску војску.

"Најважнији, кључни задатак предузећа војно-индустријског комплекса је да све наше јединице снабдеју свим потребним наоружањем, опремом и муницијом и то у пуном обиму и квалитету за што краће време", рекао је Путин.

Побољшати наоружање и опрему бораца

Руски председник позвао је на побољшање наоружања и опреме које користе војници укључени у специјалну војну операцију у Украјини, узимајући у обзир њихово борбено искуство.

"Важно је унапредити, значајно побољшати карактеристике наоружања и опреме наших бораца, узимајући у обзир стечено борбено искуство", истакао је Путин.

Важност ефикасне размене информација

Путин је нагласио да механизам размене информација између предузећа војно-индустријског комплекса (ВОК) и јединица које учествују у специјалној војној операцији треба да буде што ефикаснији како би се дошло до побољшања квалитета опреме.

"Изузетно је важно пружање повратних информација између јединица које учествују у специјалној војној операцији и организација одбрамбене индустрије. Та пракса је одавно успостављена, још од употребе нашег оружја у борби против терористичких банди у Сирији", рекао је руски председник.

Путин је указао на професионализам запослених у војној индустрији и инжењера који иду на прву линију фронта, помажући да се оштећена опрема брзо обнови, врати у употребу, провери како ради и функционише.

Путин је на састанку са руководиоцима војно-индустријског комплекса изразио наду да ће државни одбрамбени задатак бити у потпуности извршен.

"Очекујем да ће, као и претходних година, и 2023. године, у потпуности бити извршени задаци државног одбрамбеног налога у погледу производње и набавке наоружања", закључио је руски лидер.

 

image