Русија

Рогозин запретио: Украјина ће одговарати за моје рањене и мртве саборце

Украјинци припремају терористичке нападе на значајне датуме, упозорио је бивши шеф "Роскосмоса"
Рогозин запретио: Украјина ће одговарати за моје рањене и мртве саборцеwww.globallookpress.com © Kremlin Pool

Бивши шеф "Роскосмоса" Дмитриј Рогозин, који је рањен током гранатирања у Доњецку, рекао је да ће Украјина одговарати за његове рањене и мртве саборце.

"Цинизам ових људи је у томе што припремају терористичке нападе на неке значајне датуме. Кримски мост је дигнут у ваздух 7. октобра (рођендан руског председника Владимира Путина). Одлучили су да мене ликвидирају на мој рођендан, где год да сам био. Али желим да кажем да нећу остати дужан. Они ће одговарати за моје другове", написао је бивши шеф "Роскосмоса" на страници ВКонтакт.

Он је додао да је Служба безбедности Украјине преузела одговорност за овај терористички напад на хотел у којем је Рогозин боравио са групом војних саветника "Цареви вукови".

Бивши шеф "Роскосмоса" хоспитализован је у болници у Ростову на Дону и чека да буде пребачен за Москву пошто лекари у Доњецку и Ростову нису смели да га оперишу због сложености повреде.

Рогозин је саопштио да је у јучерашњем гранатирању хотела у Доњецку у којем се он налазио, погинуо његов помоћник, а да је он рањен.

"Био је то радни састанак, у уском кругу и у мирној атмосфери по повратку из једне од наших добровољачких јединица. У том хотелу живимо последњих месеци, а за осам година непријатељ ниједном није гранатирао то место. Некако су процуриле информације, и око 19.45 сати било је неколико високопрецизних погодака, укључујући и место где смо се ми налазили. Гађали су нас калибром 120 или 155 мм. Истрага ће утврдити одакле и ко", рекао је Рогозин.

image