Магазин

Шта нас очекује у Години зеца: Kако да привучете срећу и новац украшавањем јелке

Кинеска година Воденог зеца почиње 22. јануара и смениће годину Воденог Тигра. Према кинеској астрологији, пред нама би требало да буде мирнија и хармоничнија година, а како би привукли новац и финансијски просперитет, важно да одаберете праве боје у украшавању јелке, али и дома. На јелку окачите шишарке, медењаке и бомбоне, али и фигурице зеца.
Шта нас очекује у Години зеца: Kако да привучете срећу и новац украшавањем јелке© pixabay/Andrey_and_Lesya

Зец је симбол дуговечности, мира и просперитета у кинеској култури. За Кинезе, зец је питомо створење које представља наду и дуговечан живот. 

Према кинеском хороскопу, 2023. година ће бити пуна професионалних успеха и напредовања, али ће захтевати много труда и озбиљног залагања. Људи ће бити у искушењу да се не замарају непријатним стварима, да одлажу задатке које треба да испуне, а новац ће стизати лако. Иако делује да је зарада сигурна, препоручује се опрез јер ова година може донети неке ниске ударце где се најмање очекују, финансијске земљотресе и социјална превирања. Требало би следити мисао "ради паметније, не више" током целе године. Под утицајем Воденог зеца, смириће се они импулсивни или они са главом у облацима.

Следећа година ће обиловати и лепим околностима за нове романтичне везе. Један од најважнијих савета је - радити оно што прија и у чему се човек осећа добро. Требало би повести рачуна о односима са другим људима, а на самом почетку Кинеске нове године, 22. јануара, требало би размислити о свему што се до сада догодило, а посебно о догађајима који су настали током претходне, бурне године Тигра која се завршава. Гајите емпатију и великодушност према најближима.

Према Фенг Шуи стручњацима, срећна боја 2023. године је боја зелене јабуке. Поред тога, још три боје, црвена, розе и плава, такође су повољне у 2023. години, па нам се саветује да их користимо и у свакодневном животу. Управо су и ово најбоље боје за украшавање јелке за нову 2023. годину: црвена, розе, али и бисерно бела и љубичаста, мада, сматра се да "зец највише воли" плаву и црвену. Избегавајте пластичне украсе, већ дом украсите онима од дрвета, папира и тканине.

Такође и приликом украшавања стана придржавајте се истих правила као и код украшавања јелке - користите што више природних материјала и дајте предност плавим и црвеним украсима. Потребно је да при улепшавању енетријера користите елементе земље, а драги камен жад, може вам помоћи да сву срећу усмерите у свој дом.

И, наравно, не заборавите да поставите фигурицу зеца негде у кући која би требало да краси ваш дом целе године.

image