Спорт

Син чеченског лидера Кадирова победио на дебију у ММА

Али Кадиров, син чеченског лидера Рамзана Кадирова, победио у дебитантском наступу у ММА и то нокаутом у првој рунди

Млади Али, који има само 16 година, остварио је прву победу у такмичењу борилачких вештина под називом АЦА 150 у московској "ЦСКА арени".

Он је дошао до тријумфа над Исламом Акбаровом након сјајне серије удараца којом је онеспособио противника и судија је морао да прекине борбу.

Акбаров је у једном тренутку престао да пружа снажан отпор, није штитио главу и одлука арбитра била је да није више у стању да се свесно брани.

Претходно је Али успео да се одбрани од покушаја Акбарова, али и да у неколико наврата одлично обори ривала.

Алију Кадирову из угла је помагао непобедива УФЦ сензација Хамзат Чимаев, са којим је и тренирао.

Такође, сарађивао је са некадашњим прваком Кодијем Гарбрантом, а недавно су се појавили снимци да су гости код Кадирова биле звезде попут Камаруа Османа, Хенрија Сехуда и Џастина Гејџија.

"Од свег срца честитам свом драгом брату, унуку првог председника Чеченије, хероја Русије Ахмада Кадирова, представнику Републичког спортског клуба Ахмат Алију Кадирову прву победу на АЦА 150 турниру", објавио је Чимаев.

"Дебитујући у ММА у дуелу са Исламом Акбаровом у Москви, Али је показао одличне борбене вештине и вољу за победом савладавши противника у првој рунди. Али, од срца ти желим добро здравље, даљи успех у спорту! Пробао сам и мало пива, бре! Ахмат сила! Алах је највећи!"

image