Спорт

Халилхоџић: Мароканцима не могу да опростим, одузели су ми понос

Некадашњи репрезентативац Југославије је требало да као селектор предводи Мароко на Мундијалу, али је добио отказ неколико месеци уочи турнира на ком су остварили историјски успех
Халилхоџић: Мароканцима не могу да опростим, одузели су ми поносGetty © Clive Rose / Staff

Фудбалери Марока били су највеће изненађење на Светском првенству у Катару и једно од највећих у 92 године дугој историји Мундијала. Они су постали прва афричка селекција у полуфиналима овог турнира, а на крају су завршили на четвртој позицији.

Но, тај резултат најтеже је поднео Вахид Халилхоџић, некадашњи репрезентативац Југославије, који је као селектор одвео Мароко на Мундијал.

Халилхоџић је остварио одличан успех одвевши Мароканце у Катар, након одличних квалификација, али је због сукобама са главним звездама тима био смењен неколико месеци пре турнира.

На његово место је дошао Валид Реграги, који је одвео Мароко до четвртог места, а после одличног турнира се чак и захвалио Халилхоџићу на постављању добрих темеља. Али те речи легенди мостарског Вележа не значе много.

"Знате да уопште нисам коментарисао ништа у вези Марока. Зову ме новинари из Марока, из региона... Али тешко ми је било шта да кажем. А ове речи не могу ми испрати горчину и не може ми надокнадиит оно што сам овим турниром пропустио. Одузели су ми понос, не могу то да им заборавим нити опростим. То је требало да буде мој опроштај од тренерске каријере. То је све што могу да кажем на ту тему", рекао је Халилхоџић за хрватски "Т-Портал"

image