Спорт

Не вреди ни светска титула ако не умеш да се понашаш - Астон Вила продаје Мартинеза

Менаџер Астон Виле, Унај Емери, одлучио је да у зимском прелазном року прода аргентинског голмана Емилијана Мартинеза
Не вреди ни светска титула ако не умеш да се понашаш - Астон Вила продаје МартинезаGetty © Clive Brunskill

Мартинез је са Аргентином недавно освојио Светско првенство у Катару, али се потом нашао на мети критика широм света због недоличног понашања током прославе шампионске титуле.

Емери је пре два месеца преузео Астон Вилу, а недавно је критиковао аргентинског голмана због понашања по завршетку Мундијала.

"Када су емоције јаке, тешко их је контролисати. Међутим, када се врати у клуб разговараћу са њим о неким ситуацијама са славља после освајања титуле. Када дође у наш клуб, онда је наша одговорност", рекао је Емери пре неколико дана.

Мартинез је проглашен за најбољег голмана турнира, пошто је, поред маестралних одбрана током читавог турнира, био и један од најзаслужнијих за победу над Француском у финалу.

Међутим, шпански сајт "Фихајес" тврди да његов темперамент и карактер нису по укусу Емерија, који је челницима клуба саопштио да је у овом тренутку најбоље за Астон Вилу да прода аргентинског голмана.

Емери је наводно већ пронашао замену за Мартинеза, а то је голман Севиље и репрезентације Марока Јасин Боно, који је такође бриљирао на СП у Катару.

Севиља за репрезентативца Марока тражи 40 милиона евра, а преговори два клуба требало би да почну почетком наредне године.

image