Русија

Нови закон у Думи: Већи порези за Русе који напусте земљу

Руско друштво има тенденцију да такве људе сматра издајницима, поручио је Вјачеслав Володин
Нови закон у Думи: Већи порези за Русе који напусте земљуwww.globallookpress.com © globallookpress

Председник руске Думе, Вјачеслав Володин најавио је доношење закона којим би се повећао порез грађанима Русије који су напустили земљу.

Володин је објаснио да представници Доњег дома већ раде на изменама пореских стопа са намером да се казне они који су својим одласком "издали државу".

"Руско друштво има тенденцију да такве људе сматра издајницима. Исправно је укинути повластице онима који су напустили Руску Федерацију и увести повећану стопу пореза за њих", написао је он на Телеграму.

Додао је да сви знају зашто су побегли, а да су многи схватили да су погрешили и исправили су ту одлуку.

"Остали треба да схвате: велика већина не подржава њихов чин и верује да су издали своју земљу, родбину и пријатеље", подвукао је Володин.

Број Руса који су напустили земљу од почетка специјалне војне операције на Украјину је непознат, а поједини руски медији објавили су да је до почетка октобра отишло 700.000 грађана. 

Иначе, послодавци својим запосленима аутоматски одбијају порез на доходак од 13 одсто. послодавци аутоматски одбијају од плате својим запосленима. Руси који раде у иностранству, а руски су порески обвезници, морају порез да плаћају самостално руској Савезној пореској служби. 

image