Русија

Рогозин: Након операције посетићу људе који су повређени кад и ја

Вођа тима војних саветника "Царски вукови" поручио да се нада да ће и лично посетити и подржати све повређене након операције
Рогозин: Након операције посетићу људе који су повређени кад и јаwww.globallookpress.com © Roscosmos

Бивши шеф "Роскосмоса" Дмитриј Рогозин, који је 21. децембра рањен у Доњецку, рекао је данас да води рачуна о свима који су истог дана повређени услед напада украјинске војске на хотел у којем су се налазили.

"Желим да сви знате да ме два пута дневно информишу о здравственом стању сваког повређеног. Знам у каквом су здравственом стању, ко и како их лечи, као и да ли имају све што им је потребно", написао је Рогозин на мрежи "ВКонтакт".   

Додао је да се осећа као да је из Доњецка и да због тога и учествује у специјалној војној операцији у Донбасу.

Како је објаснио, сви повређени су пребачени у Ростовску област како би се смањило оптерећење болница у Доњецку, које су константно нападане.

"Квалификације доњецких лекара су на највишем нивоу. Они свакога дана морају да раде са великим бројем рањеника", истакао је.

Рогозин је изразио наду да ће након операције моћи да устане и лично посети сваког од њих. 

Подсетимо, бивши шеф "Роскосмоса" нападнут је на свој рођендан прецизном муницијом у ресторану код хотела у којем је и одсео. 

У јулу ове године престао је да буде шеф "Роскосмоса", да би се у новембру придружио војницима на фронту и постао вођа тима војних саветника "Царски вукови". 

image