Спорт

Екип: Зидан главни кандидат за селектора Бразила

Француски фудбалски стручњак Зинедин Зидан главни је кандидат за новог селектора Бразила, преноси "Екип"
Екип: Зидан главни кандидат за селектора Бразила© Aurelien Meunier / Stringer

Фудбалска репрезентација Бразила је остала без селектора по завршетку Светског првенства у Kатару. Тадашњи селектор Бразила Тите поднео је оставку, пошто је његова репрезентација елиминисана у четвртфиналу Мундијала у Kатару од хрватске.

"Екип" тврди да Бразилска фудбалска конфедерација (ЦБФ) жели странца на месту селектора, а први избор био је Италијан Kарло Анћелоти. Међутим, Италијан не жели да напусти клупу мадридског Реала.

"Челници ЦБФ сматрају да је Зидан идеалан кандидат за клупу репрезентације, која није испунила очекивања на Мундијалу у Kатару. Они су импресионирани Зидановим резултатима у претходном периоду. Француски тренер је фаворит за селектора пошто је од 2021. године без ангажмана када је напустио Реал", наводи француски лист.

"Екип" подсећа да је Зидан требало од 2023. да преузме селекцију Француске. Међутим, челници Фудбалског савеза Француске (ФФФ) одлучили су да понуде нови уговор актуелном селектору Дидијеу Дешанпу пошто су "триколори" постали вицешампиони света на СП у Kатару.

Зидан (50) је водио Реал од 2016. до 2018. и од 2019. до 2021. године. Са мадридским клубом освојио је 11 трофеја.

image