Русија

Украјинци дроном напали руски војни аеродром: Погинули војници

Противваздушна одбрана Ваздушно-космичких снага Русије оборила украјинску беспилотну летелицу док се приближавала војном аеродрому 'Енгелс' у Саратовској области
Украјинци дроном напали руски војни аеродром: Погинули војнициwww.globallookpress.com © Damian Burzykowski

Три руска војника погинула су када је олупина украјинског дрона пала на војни аеродром "Енгелс" у Саратовској области, саопштило је руско Министарство одбране.

"Ноћас је противваздушна одбрана Ваздушно-космичких снага Русије оборила украјинску беспилотну летелицу док се приближавала војном аеродрому 'Енгелс' у Саратовској области. Услед пада олупине дрона, погинула су три руска војника техничког особља који су се налазили на аеродрому", наводи се у саопштењу.

На аеродрому 'Енгелс' стационирани су стратешки бомбардери далекометне авијације Ваздушно-космичких снага Русије.

Раније је гувернер Саратовске области Роман Бусаргин демантовао извештаје о евакуацији Енгелса, истичући да ништа не прети животима становништва.

"Услед инцидента нису погођени објекти цивилне инфраструктуре", прецизирао је он.

Кијевски режим је 5. децембра покушао да изврши напад на руске војне аеродроме у Саратовској и Рјазањској области, ПВО је пресрела ове беспилотне летелице. У нападу Оружаних снага Украјине погинула су три руска војника, још четири су повређена.

Према извештају, противваздушна одбрана Ваздушно-космичких снага Русије пресрела је ове украјинске дронове који су летели на малој висини.

Услед пада и експлозије фрагмената украјинских беспилотних летелица на руским аеродромима, благо је оштећена облога трупа два авиона.

image