Србија и Балкан

Вучевић: Србија повећава број припадника специјалних јединица

5.000 војника биће спремно да одговоре на све изазове са којима се суочава наша отаџбина, истакао је министар одбране
Вучевић: Србија повећава број припадника специјалних јединица© https://www.mod.gov.rs/

Председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић издао је наређење потпредседнику Владе и министру одбране Милошу Вучевићу и начелнику Генералштаба Војске Србије генералу Милану Мојсиловићу да се број припадника специјалних јединица Војске Србије до краја 2023. године повећа са 1.500 на 5.000, саопштио је српски министар одбране.

Министар Вучевић је рекао да ће Министарство одбране и Војска Србије то наређење испунити.

"Желим да обавестим јавност Србије, и не само Србије, да смо синоћ генерал Мојсиловић начелник Генералштаба Војске Србије и ја добили задатак, налог од председника Републике као врховног команданта да Војска Србије до краја 2023. године подигне број припадника специјалних јединица, односно оних који ће бити посебно обучени у саставу Војске Србије, са 1.500 на 5.000", рекао је министар Вучевић.

Он је истакао да ће тих 5.000 специјалаца бити врхунски обучени, како би могли да одговоре на најсложеније задатке који се стављају пред њих у циљу одбране и заштите Србије и српског народа.

"Да Војска Србије има 5.000 врхунски обучених и припремљених војника, подофицира и официра који су завршили најмодернију, најсавременију обуку, тренинге, теоријску и практичну наставу, који имају најсавременије наоружање и војну опрему и који су спремни да бране отаџбину, изврше сваки задатак у сваком тренутку и на сваком делу наше територије. Тих 5.000 војника биће спремни да одговоре на све изазове са којима се суочава наша отаџбина. Тих 5.000 специјално обучених војника Војске Србије биће најснажнија песница која ће разбити у парампарчад лоше жеље и циљеве оних који не воле нашу државу и који желе да науде нашем народу и нашим грађанима", рекао је министар Вучевић.

И Војска Србије и Министарство одбране испуниће тај задатак је пред њих ставио председник Републике и до краја 2023. године, навео је Вучевић најавивши и многоструко боље плате за припаднике тих специјалних јединица, још бољу опрему, још бољу обуку,  ако би увек били на висини задатка - да чувају отаџбину Србију.

image