Магазин

Снима се серија о животу глумице Брижит Бардо - "Бардо"

Чувена ББ, плавуша која је покорила свет својом лепотом и талентом, тема је најновијег серијала француске националне телевизије. Брижит Бардо, звезда 20. века, и даље је интригантна и занимљива творцима телевизијског програма.
Снима се серија о животу глумице Брижит Бардо - "Бардо"Getty © Evening Standard

"Можда ме називају грешницом, али ја сам у миру са собом", одговарала је Брижит Бардо на честе гласине. У животу је успела да, са једне стране освоји љубав и обожавање милиона, а са друге, да привуче велику мржњу. 

Управо ће најновији серијал "Бардо" показати у како је одрасла Бардо и како је настала вечна икона "ББ", обећавају редитељи. Редитељски пар Даниел и Кристофер Томпсон (мајка и син) кажу да ће серија бити фасцинантан пут у педесете године 20. века, дане ране каријере ове невероватне жене и глумице.

У шест епизода од 52 минута, радња прати Брижит која одраста у послератној Фрацуској  1949. - 1959. године. Бардо на почетку серије има 15 година, строго образовање, сталну чежњу за слободом и жели да постане плесачица. Удаја за првог супруга Рожеа Вадима, али и легендарна улога у Жан-Лук Годаровом филму "Презир", представљени су у овом серијалу. 

Брижит Бардо, легенда француског филма, модна иконе и узор многих, успеће, у периоду који прати овај серијал (од 15 до 25 године живота), да оствари једну од најчувенијих улога у филму "И Бог створи жену". Кастинг за филм "Истина" и сусрет са Анријем Жорж Клузоом, француска телевизија емитовала је као промо материјал и најаву серијала.

Брижит Ан-Мари Бардо, рођена је 28. септембра 1934. године. Заједно са Мерилин Монро постала је секс симбол педесетих и шездесетих година 20. века. Дан пред прославу 40. рођендана, 1974. године, прекинула је филмску каријеру и посветила се борби за заштиту животиња. 

У улози Брижит Бардо је Жулиа де Нуње. Улога Рожеа Вадима припала је Виктору Белмондоу (унуку Жан Пол Белмондоа). Очекује се да ће серија кренути са емитовањем 2023. године на другом програму француске телевизије.

image