Спорт

Легенда хвали чудо из Аргентине: Он је комплетнији од Мбапеа и Холанда

Хулијан Алварез је одушевио славног Ивана Заморана својим наступима на Светском првенству
Легенда хвали чудо из Аргентине: Он је комплетнији од Мбапеа и ХоландаGetty © Lars Baron / Staff

Прошло је осам дана откако је Аргентина освојила титулу првака света у Катару, савладавши Француску у финалу. Лионел Меси је предводио ту селекцију до највећег успеха после 36 година, али није једини играч којим су у Јужној Америци одушевљени.

Тако легендарни Иван Заморано, славни чилеански голгетер, у први план ставља и нападача Манчестер ситија Хулијана Алвареза (22), за кога сматра да је најкомплетнији играч на тој позицији.

Заморано је говорећи за "Оле" коментарисао недавно завршени Мундијал, истакавши Алвареза као комплетнијег нападача и од Ерлинга Холанда и Килијана Мбапеа.

"Ја сам био класичан центарфор каквих данас више нема. Данас, у овом модерном фудбалу, чини ми се да је Хулијан најкомплетнији нападач на свету", почео је славни Чилеанац.

"Он је момак који све ради добро. Он добро игра на крилима, добро улази у средину са бокова, он је први човек одбране, игра добро главом, шутира и левом и десном ногом. Физички је снажан, тако да ако гледате играче широм нападачке линије, он је најкомплетнији. Холанд не игра добро по боковима, а за Мбапеа смо већ видели да не учествује довољно у игри ако не игра на месту 'деветке'. А Хулијан све то ради", рекао је Заморано.

Алварез је на Мундијалу у Катару на седам утакмица постигао четири гола и забележио једну асистенцију.

image