Спорт

Црвена звезда има новог спонзора - највећи уговор у историји српске кошарке

Кошаркашки клуб Црвена звезда и Меридијан бет потписали су највећи спонзорски насловни уговор у историји српске кошарке
Црвена звезда има новог спонзора - највећи уговор у историји српске кошарке© RT Balkan

Црвена звезда је на конференцији за медије објавила да је потписан нови спонзорски уговор са Меридијан бетом.

"Већ од 1. јануара ће спонзор бити у називу клуба. Сећамо се периода стабилизације клуба, ишло се по плану јачања клуба, то је укупно 11 сезона и 22 трофеја, што је мерило успеха у спорту. Наше амбиције су веће, редовни смо учесник Евролиге и отуд синергија са оваквом компанијом. Драго ми је да су препознали могућности нашег клуба, али и ширење њихове компаније. Меридијан је црта у којој је сунце у највишој тачки, свиђа нам се та симболика. Захвалан сам на разумевању и садашњег спонзора Телекома, који су нас разумели, схватили и остаће спонзор, али не именски", рекао је председник клуба Небојша Човић.

Детаљи уговори нису откривени, али је Човић рекао да је он "дужи од једне године, а краћи од десет".

Први човек црвено-белих говорио је и о најновијем појачању, Факунду Кампацу, али и о пробелму који постоји на релацији Лука Вилдоза - Басконија.

"Што се тиче Кампаца, Звезда је урадила све што је до ње. Са Евролигом постоје неки проблеми, који ће се решити. Што се тиче наводних дуговања према бившем играчу Адамсу, то није истина. Причало се о неким огромним парама о Кампацу, али знамо да је буџетска инспекција три месеца радила свој посао и ниједну замерку у записнику није имала. Ми смо то јавно објавили, а нисам видео да су то урадили и други клубови. Цифре о Кампацу су значајно мање од помињаних играча и тренера неких других тимова. Јуче је пуштена дезинформација о томе да Звезда дугује нека два милиона Басконији око Вилдозе. То су неистине, јер Звезда нема никакве обавезе према поменутом клубу. То је све између играча и тог клуба", објаснио је Човић.

Он подвлачи да су сва дуговања према играчима измирена.

"Сва дуговања према играчима су измирена, а у среду и четвртак ће и дефинитивно бити све решено. Евролига има контролни панел финансија, ми Евролиги предајемо извештај за сезону, а домаћем ревизору за годину. Немамо дупла књиговодства, наше пословање је у складу са могућностима. Без помоћи државе, не бисмо могли да правимо резултате какве смо правили. Сви који причају да су без тога могли, не причају истину."

Он је истакао да црвено-бели прате стање на тржишту и да им нови спонзорски уговор доноси нове могућности.

"Што се тиче појачања, медији нам дају сјајне предлоге, па ћемо вас пустити да одрадите посао за нас. Шалу на страну, гледамо, пратимо тржиште и видећемо шта нам је чинити. Научили смо из претходних сезона, да велики број странаца не значи нешто добро. Динамика такмичења и бројне повреде кроје саставе. Треба нам што моћнији ростер, те нам овакав посао са Меридијаном значи да направимо значајнији резултат", рекао је Човић.

image