Русија

Медведев о 2023: Председник Маск, четврти рајх и нови амерички грађански рат

Медведев је на Твитеру изразио жељу да да скромни допринос празничној лудости и предвидео изглед света у наредној години
Медведев о 2023: Председник Маск, четврти рајх и нови амерички грађански ратGetty © Andrea Verdelli/Saul Martinez

Усклик "Епска објава!!", отео се америчком милијардеру и власнику "Твитера" Илону Маску када је прочитао предвиђања заменика председника Савета безбедности Руске федерације Дмитрија Медведева за 2023. годину објављена на друштвеној мрежи чији је амерички милијардер власник.

Наводећи да је ово доба године када се сви баве предвиђањима и футуристичким нагађањима, "као да се такмиче да издвоје најлуђе, па чак и најапсурдније", Медведев је на Твитеру изразио жељу да да свој скромни допринос празничној лудости, западњачкој свакако.

Медведевљеву новогодишњу листу "Шта се може догодити у 2023", зачињену иронијом и подсмехом, чини десет догађаја које руски званичник смешта у могућа дешавања за наредну годину. Прво се тиче цене енергената: цена нафте попеће се на 150 долара по барелу, а гас ће пробити 5.000 долара за 1.000 кубних метара.

Већина других предвиђања бави се придруживањима и раздруживањима у Европи, за коју се, као и за САД, прориче избијање рата.

"Биће створен четврти рајх, који ће обухватати територије Немачке и њених сателита, на пример, Пољске, балтичких држава, Чешке, Словачке, Кијевске републике и других одметника", пише Медведев.

У четврто немачко царство, неке земље ће ући у промењеном саставу: "Пољска и Мађарска окупираће западне делове некадашње Украјине", твитовао је Медведев. На његовој листи је и избијање рата између четвртог рајха и Француске и нова подела Европе са још једном поделом Пољске.

Ако сте се питали где је ту Европска унија – ево је: "Велика Британија ће се поново придружити ЕУ. Након повратка Британије, ЕУ ће се распасти". Од Уједињеног краљевства разјединиће се Северна Ирска која ће се придружити Републици Ирској, наводи се у предвиђањима за 2023.

"У САД ће избити грађански рат, чији резултат ће бити то што ће Калифорнија и Тексас постати независне државе. Тексас и Мексико формираће савез".

Последња два су економска предвиђања: све велике берзе и финансијска активност иселиће се из САД и Европе и населиће се у Азију, а распашће се и монетарни систем Бретон Вудс. Срушиће се Светска банка и Међународни монетарни фонд, а евро и долар више неће бити глобалне монете, већ ће то бити дигиталне валуте.

То је и последње предвиђање за срећну нову 2023. како је види Дмитриј Медведев који свој иронично-подсмешљиви пост завршава празничним поздравом "англосаксонским пријатељима и њиховим прасићима који срећно грокћу".

Шта је одушевило Илона Маска у Медведевљевој објави за годину која куца на прозоре? Да ли његова холивудска драматургија, бриткоћа стила, црни хумор или сасипање истине у лице? Или можда то што је заменик председника Савета безбедности РФ написао да ће "Илон Маск победити на америчким изборима у бројним државама које су, након новог грађанског рата, предате републиканцима".

Пошто се мало замишљао као председник, Маск се тргнуо око пет сати касније и осетио потребу да наглавце промени мишљење исказано ускликом с почетка текста. Поново је коментарисао објаву Медведева овог пута речима да су то најапсурднија предвиђања која је икада чуо, која показују "невероватан недостатак спознаје о развоју вештачке интелигенције и одрживе енергије".

Ако су по речима власника "Твитера", предвиђања Дмитрија Медведева "најапсурднија која је икада чуо", онда је руски званичник изгледа победио у такмичењу о којем је писао на почетку своје објаве: за најлуђа и најапсурднија предвиђања.

image