Русија

Кадиров: Све иде по плану

Према речима чеченског лидера, непријатељ покушава да надокнади огромне губитке у људству необученим регрутима који заправо не знају како да држе оружје у рукама због чега је украјинска војска деморалисана
Кадиров: Све иде по плануGetty © Getty Images / Handout

Оружане снаге Украјине трпе озбиљне губитке у људству због чега су принуђене да у борбу укључе необучене регруте, објавио је лидер Чеченије Рамзан Кадиров на свом Телеграм каналу.

"Последњих неколико дана је за украјинске трупе и НАТО формације протекло испуњено догађајима који по њих нису били баш добри. Наш непријатељ трпи велике губитке у људству и опреми, а велика већина преосталих војника је деморалисана. Украјинска команда покушава да надокнади губитке необученим регрутима који заправо не знају како да држе оружје у рукама", написао је Кадиров.

Он је напоменуо да је међу војницима Оружаних снага Украјине све мање оних који су спремни да се одупру руским трупама које напредују.

"Специјална операција ослобађања окупираних територија Донбаса одвија се по плану. У овој фази не уочавамо значајније препреке. Оперативне задатке решавамо плански и без журбе, што нам омогућава да значајно умањимо губитке у људству“, објаснио је Кадиров.

Према његовим речима, руским трупама су помогле нове методе ратовања и благовремено прегруписавање трупа, што, према његовим речима, недвосмислено потврђују успеси на фронту.

image