Спорт

Вазура: Партизан жели једно појачање, уложићемо да се боримо за Лигу шампиона

Генерални директор црно-белих причао је о зимском прелазном року, али и ситуацији на релацији Фудбалског клуба и Југословенског спортског друштва Партизан
Вазура: Партизан жели једно појачање, уложићемо да се боримо за Лигу шампиона© Antonio Ahel/ATAImages

Фудбалери Партизана започели су прошле седмице припреме за други део сезоне, после вишенедељне паузе због Светског првенства у Катару. У просторијама спортског центра "Партизан-Телеоптик" у Земуну, црно-бели су у среду одржали званичну прозивку играча.

Том приликом, играчима се прво обратио председник клуба Милорад Вучелић, пожелевши им успешну 2023. годину, док је занимљив разговор са новинарима имао генерални директор Милош Вазура.

Он је истакао да је за Партизан прелазни рок већ почео и да се плански ради на довођењу неког појачања.

"Наравно да се ради. Прелазни рок је почео. Тренер је дао коментар да неће бити много долазака, али да ћемо довести играча који ће помоћи екипи. Свесни сте да такав играч кошта. До сада смо погађали све странце, тј. спортски сектор. Надам се да ће тако бити и овог пута. Тренутно је један играч у питању, један се појавио занимљив стручном штабу. Тренутно су сви на одморима, али од 5. јануара ће постати озбиљније. Не одлучујемо само ми, морамо и са клубом да се договоримо. Када тренер тражи играча, он сигурно није слободан и кошта озбиљно, али спремни смо да уложимо и да се боримо за Лигу шампиона", рекао је Вазура и потом истакао да још увек нема понуда за одлазак играча.

"Ко год да прича да има понуде није истина. Не само код нас, него у европском фудбалу. Иду празници, био је католички Божић, нема понуда, само разговора. Али неће бити много одлазака из Партизана, костур тима неће отићи и неће бити промена. Можда оду играчи на које тренер не рачуна и који нам не би стварали трошкове плата."

У протеклом периоду, Рикардо Гомеш је добио српски пасош, па ће се и он уз Бибарса Натха рачунати као домаћи играч у Суперлиги Србије, због чега је Вазура истакао да црно-бели неће имати проблема са бројем странаца у тиму. Ипак, посебан део разговора био је посвећен односима ФК Партизан са спортским друштвом, након бурних догађаја претходних месеци.

"Њихово је право да критикују и хвале. Ми из ФК Партизан имамо исти став и он ће остати, а они нека раде шта хоће и то је то. Они опомињу [за улагање у стадион, прим. аут], али ми ћемо имати Скупштину у петак, биће коктел и ми функционишемо нормално. Случај на суду ће бити готов крајем јануара и каква год да буде одлука ми ћемо је испоштовати", рекао је генерални директор црно-белих и потом се осврнуо на опомену ЈСД Партизан око улагања у стадион.

"Фудбалски клуб је прошле године улагао у стадион, капије су обезбеђене, камере, уложили смо због УЕФА. После 20 година смо уложили у дренаже терена, у тоалете свлачионица. И те како смо уложили, и у блатушу, јер она више није блатуша као што је названа. То су милионска улагања. Не можемо одједном да уложимо, али радимо на томе, као и на пројекту нових рефлектора", закључио је Милош Вазура.

image