Спорт

Вучелић: Партизану припада да игра витешки и да побеђује само на терену

Председник Фудбалског клуба Партизан, Милорад Вучелић, верује да ће црно-бели изборити пласман у Лигу шампиона

Фудбалери Партизана су пре неколико дана почели припреме за наставак сезоне, а данас је обављена званична прозивка.

"Како то бива на овим прозивкама, како некад учитељи и разредне старешине питају да ли су сви присутни - ја знам да су сви присутни, знам и да сте сви здрави - тако сам обавештен, због чега се и ми сви радујемо. Знам да сте се нагледали фудбала на овом Светском првенству. Ови млађи су, вероватно, нешто и учили гледајући ове велике репрезентације, а старији су само потрвдили своја знања и установили да су им равни по умећу и играчком знању", рекао је Вучелић фудбалерима и стручном штабу Партизана.

Он је истакао да се пред фудбалерима Партизана налази једна дуга година.

"То је година у којој се ви такмичите прво у нашој најелитнијој лиги, а данас се то такмичење завршава са игром у Лиги шампиона у току следеће године, па ћемо онда кад се будемо пресабирали следеће године видети колико смо далеко отишли. Дакле, очекује вас лигашко такмичење и ако Бог да и срећа јуначка, очекује вас играње у Лиги шампиона", рекао је први човек Партизана.

Црно-бели су први део сезоне завршили на другом месту на табели Суперлиге Србије са десет бодова мање од првопласиране Црвене звезде.

Партизан ће у фебруару у 1/16 финала Лиге конференција играти против молдавског Шерифа.

"Пред вама су утакмице у Лиги конференције, које вас очекују за мање од два месеца. Ја се надам да ћете играти као и до сада, и још боље. Очекујем од младих играча да ће пронаћи своје место, да ћете ви искуснији, старији и спортски зрелији у томе помоћи. Надам се да ћемо постићи резултате у такмичењу, јер то је најважније, али вам пре свега желим да вам наредна година прође без повреда, да будете здрави, да играте пуном снагом и свим страстима такмичарски, али да играте фудбал, да играте витешки, као што смо и до сада играли. Партизану припада то да игра витешки и да побеђује само на терену, а никако на неки други начин. Свима нама желим успех. Такође, и стручном штабу, јер ће то бити и њихов успех, али пре свега ваш", истакао је Вучелић који је свима пожелео срећне новогодишње и божићне празнике.

Тренер Партизана, Гордан Петрић, рекао је фудбалерима да играју за себе и своје породице.

"Ви играте због себе и својих породица. Како будете то радили играћете и за фудбалски клуб Партизан. Имате испред себе један леп период да се спремите, имате доста времена. Све ово што сте до сад урадили у ових девет дана, то је са наше стране стручног штаба позитивно и само тако да наставите."

Он је истакао да фудбалери све што су урадили морају да покажу када дођу утакмице.

"Надам се да ћемо се добро спремити, и све ово овде што је испред нас то је довољно за фудбалски клуб Партизан да се такмичи у наредном периоду", навео је Петрић.

"Драго ми је да сте у добром расположењу. Свестан сам да добро тренирате, само тако треба да се настави. У првим редовима видим младе играче, а старији ће им дати подршку. Имаћете је и од мене и целе управе. Желим вам да имате добре резултате у првенству, Лиги конференција, а касније и у Лиги шампиона", поручио је спортски директор Партизана Ивица Краљ.

Партизан ће у 20. колу Суперлиге Србије четвртог фебруара наредне године гостовати Напретку у Крушевцу.

image