Спорт

Петрић: Звездина предност је велика, али док има математике има и шансе

Тренер фудбалера Партизана Гордан Петрић изјавио је данас да Црвена звезда има велику предност на табели Суперлиге Србије, али је истакао да је доста бодова у игри
Петрић: Звездина предност је велика, али док има математике има и шансе© Tanjug/Strahinja Aćimović

Партизан је први део сезоне у домаћем шампионату завршио на другом месту на табели са 10 бодова мење од првопласиране Црвене звезде.

"Црно-бели" су пре неколико дана почели са тренинзима, а данас су обавили званичну прозивку.

"Упознати сте да смо одрадили неких осам, девет тренинга до сада. Странци су имали дужи одмор, јер је њихов Божић био прошле недеље, па су добили време за породицу и то је за мене јако битно, да се дешава у кругу породице. Дошао је Бибарс Натхо, који је имао две утакмице за репрезентацију, па је добио одмор. Имаћемо пет, па четири тренинга, а онда 12. јануара идемо за Анталију. Што је јако битно тамо ћемо се спремати кроз утакмице", рекао је Петрић новинарима у Спортском центру "Партизан - Телеоптик".

Сви млади фудбалери Партизана ићи ће на припреме у Турску.

"Сви иду у Турску, имамо утакмицу 19, па 20. Планирао сам да деца и млађи добију минутажу, да је сви имају. Имаћемо дупли програм, ТСЦ и Аустрија и за последњи дан тражимо противника, ако неко каже да играмо у једном дану две утакмице, играћемо. Одморили су се, видим на терену да се нису угојили, водили су рачуна и то је битно. Једино је новина у односу на све сезоне до сада што тренирамо једном дневно. Мишљења сам да у два сата и 10 минута можемо да ставимо све што планирамо, а да после могу да одморе, буду са породицама. Они су после овог тренинга уморни, али имају времена да се одморе за сутрашњи", рекао је тренер Партизана.

Петрић је рекао да ће "црно-бели" реаговати у прелазном року ако буду у могућности.

"Нећу ући у те маказе да дуплирам места и више играча на неком месту. Ако неко оде, ми ћемо наћи замену ако је квалитетан, а не само да га доведемо реда ради. А ако се појави неко, онда ћемо реаговати, уколико будемо у могућности. Председник Милорад Вучелић је искусан и паметан, рекао је циљеве, играчи су чули то и добро је за њих и нас. Звезда има велику предност, али има доста да се игра. Док има математике, има шансе, али у неку руку то је бушна прича. Али, има доста бодова у игри и морамо да будемо спремни за јун месец. Сада би требало да доводимо играче за јун. Посебно је тешко довести играче у јуну за лето, сада је лакше током зиме", рекао је Петрић.

Навео је да има поверења у младе фудбалере Партизана.

"Гледаћемо такмичарски на младе играче, сви мечеви на СП су били такмичарски. Kо је то радио, могао је да очекује да дође до другог круга. За младе играче је процес, сви су талентовани и када би ме питали са ким бих ишао у рат и борбу, ишао бих са младим игдачима. Али морате да истрпите дечије болести, у некој утакмици су слабији, а у другој буду боји. Да ли ћемо успети, као што је, рецимо, Алекс Фергусон, видећемо", истакао је тренер Партизана.

Партизан жели да ангажује Гојка Цимирота.

"Била је прича у том тренутку, одужило се, а сада ми Гојко и треба и не треба. Било је неозбиљности са његове стране и са стране клуба. Размислићемо ако будемо дошли до њега опет", додао је Петрић и истакао да је имао довољно времена да се одмори.

Петрић је истакао да је нереално да Милош Јојић, Никола Трујић и Марко Шћеповић наставе каријеру у Партизану.

"На Паделу сам рекао Шћепи да дође овде да тренира, то је и његов клуб, као што је свих бивших играча. Али траже клуб, нереално је да крену са нама".

Петрић се осврнуо и на наступ репрезентације Србије на Светском првенству у Kатару.

"Велики успех је одлазак на СП, рекао сам већ да су те квалификације и турнирски фудбал тотачно другачије ствари. Буде ту доста ствари, тренинга, дружења и неке ствари излазе на видело, што у квалификацијама када дођеш пет-шест дана пре тога није случај. Изашле су неке ствари које можда нису тачне, али дешавају се у репрезентацији. Сада морамо да видимо шта ћемо даље, шта ћемо сутра већ променити, али то није одлука на мени, можда је на свим тренерима када се окупимо. Ја сам мишљења да сви морамо међу собом да будемо искрени.
Желео сам да СП освоји Аргентина, због Лионела Месија и Дијега Марадоне и свега што се дешава. Меси игра већ 20 година и мени је испунио живот својим играма, иако сам гледао и Мишела Платинија и друге велике играче. Не бих волео да је Меси завршио каријеру, а да није освојио светску титулу", рекао је Петрић.

Говорио је и о монтажном брду које је новина у оквиру Спортског центра "Партизан - Телеоптик".

"Идеја Мише и Салета, само нису могли да је спроведу у дело. Волео бих да ставим таблу Миша и Сале. Kада сам Бати Мирковићу рекао, идентично су имали у Јувентусу и рекао је да су играчи повраћали после тога. Надам се да наши неће, мало ћемо слабије кренути", закључио је Петрић.

image