Свет

Сиријски и турски званичници на састанку у Москви

Турска, руска и сиријска страна договориле наставак трилатералних сусрета
Сиријски и турски званичници на састанку у Москвиwww.globallookpress.com © Ministry of Defence of the Russiа/Twitter.com

Министар одбране и шеф обавештајне службе Турске сусрели су се данас у Москви са њиховим колегама из Сирије, а састанку је присуствовао и министар одбране Русије Сергеј Шојгу, саопштило је турско Министарство одбране.

Хулуси Акар и његов колега Хакан Фидан  састали су се са сиријским министром одбране Алијем Махмудом Абасом и шефом обавештајне службе Алијем Мамлуком, уз присуство министра Шојгуа.

"Сиријска криза, питање избеглица и заједничка борба против терористичких организација на сиријском тлу, биле су теме конструктивног састанка", наводи се у саопштењу турског министарства.

Турска, руска и сиријска страна договориле су се да ће наставити да одржавају трилатералне сусрете.

Данашњи сусрет јасан знак нормализације односа Турске и Сирије, оценио је Ројтерс.

Министри спољних послова Сирије и Русије су претходно разговарали су о билатералним односима две земље и начинима њиховог јачања и развоја, као и изазовима пред којима се, због потеза западних земаља, налази светска политика. 

Поред питања хуманитарне помоћи и Резолуције 2642 Савета безбедности УН, Фејсал Мекдади и Сергеј Лавров су, током телефонског разговора, размотрили и низ дешавања од заједничког интереса у међународној и регионалној арени, преноси Сиријско-aрапска информациона агенција.

image