Русија

Крим наставља национализацију имовине украјинских олигарха

Процес национализације покренут је како људи који зарађују на кримској економији не би испалили метке у леђа руским војницима, рекао је шеф кримског парламента Владимир Констатинов
Крим наставља национализацију имовине украјинских олигархаGetty © Dan Kitwood

Шеф кримског парламента Владимир Константинов рекао је да ће бити настављен процес национализације имовине на Криму која припада украјинским олигарсима повезаним са кијевским властима и непријатељски расположеним према Русији.

"Настављамо веома обиман посао. Многи украјински олигарски покушавају да сакрију имовину помоћу неких псеудооснивача. Све то открива антитерористичка комисија. Правда ће свуда бити задовољена", рекао је Константинов за ТВ канал "Милет".

Покренути процес национализације је, пре свега, морално питање и жеља да се врати правда, како "људи који зарађују на кримској економији не би потом испалили метке у леђа руским војницима", додао је он.

Кримски парламент је раније одлучио да национализује имовину украјинских олигарха повезаних са кијевским властима.

Национализовани су, између осталог, бахчисарајски погон "Стројиндустрија", бродоградилиште "Залив", грађевински хипермаркет "Новацентер" и трговачки комплекс ДОО "Мегастрои", преносе РИА Новости.

image