Србија и Балкан

Дачић са Боцан-Харченком: Србија захвална Русији на подршци око КиМ, Москва остаје доследна

Србија је захвална Русији на подршци, док је са руске стране саопштено да ће Москва остати на својим позицијама у вези са принципијелним поштовањем поштовању територијалног интегритета
Дачић са Боцан-Харченком: Србија захвална Русији на подршци око КиМ, Москва остаје доследна© Министарство спољних послова Србије

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је данас амбасадора Руске Федерације у Београду Александра Боцан-Харченка са којим је разговарао о актуелним дешавањима на Kосову и Метохији.

Kако се наводи у саопштењу Министарства спољних послова, Дачић је и овом приликом изразио захвалност због снажне и доследне подршке Руске Федерације територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије.

Приликом сусрета пренете су новогодишње честитке и размотрене су могућности за даљи развој билатералне сарадње.

"Размењена су мишљења о најважнијим темама од узајамног интереса, као и о даљој сарадњи на међународном плану", наводи се у саопштењу Министарства.

Са руске стране је потврђена принципијелна подршка суверенитета и територијалног интегритета Србије, навели су из амбасаде Руске Федерације у Београду.

image