Спорт

Ово је Ђоковићев жреб у Аделајду – прво Француз, после прете Медведев и Хачанов

Турнир у Аделајду игра се од 2. до 8. јануара, а за сада је познато да Ђоковић неће наступити првог дана 2023. године
Ово је Ђоковићев жреб у Аделајду – прво Француз, после прете Медведев и ХачановGetty © Sarah Reed / Stringer

Новак Ђоковић је у уторак стигао у Аустралију, готово годину дана након што је почетком 2022. био депортован из те земље. Сада се спрема за почетак нове сезоне и АТП турнира у Аделајду.

Српски тенисер ће покушати да овај турнир освоји први пут после 16 година, а познато је и како изгледа његов потенцијални пут на путу до трофеја на турниру из серије АТП 250.

Такмичење у Аделајду стартује 1. јануара 2023. и Ђоковић ће у првом колу као први носилац играти против Француза Константа Лестијена. Уколико упише тријумф, у другој рунди га чека бољи из дуела Џордана Томпсона (Аустралија) и Квентина Халиса (Француска).

Потенцијални ривали Ђоковића у четвртфиналу су Денис Шаповалов и Микаел Имер, који ће у првим колима играти против два квалификанта. У полуфиналу би пројектован могао да буде дуел са Данилом Медведевим, руским тенисером који је трећи носилац, мада ће и на његовом путу бити сународник Карен Хачанов.

У истој половини жреба је још један српски тенисер – Миомир Кецмановић у првом колу игра против домаћег играча Кристофера О'Конела, а уколико слави, у другом колу га чека или Медведев или Италијан Лоренцо Сонего.

У другој половини жреба најбоље рангирани играч је Феликс Оже-Алијасим, а ту су и Андреј Рубљов, Холгер Руне, Јаник Синер и Енди Мари.

image