Спорт

Богдановић се испромашивао, Леброн са 47 поена утишао Атланту

Српски кошаркаш био је део спектакла Леброна Џејмса, а можда су за Хоксе ствари могле да буду боље да Богдановић није промашио чак девет шутева за три поена
Богдановић се испромашивао, Леброн са 47 поена утишао Атланту© Tanjug/AP Photo/Hakim Wright Sr.

Кошаркаши Атланте уписали су пораз на домаћем терену на крају 2022. године од Лос Анђелес Лејкерса, а Хоксима није помогла ни солидна партија Богдана Богдановића.

А како и би, када је Леброн Џејмс имао свој спектакл у тиму Лејкерса, завршивши меч са невероватних 47 поена, водивши госте до победе 130:121.

Џејмс је био феноменалан и на прагу "трипл-дабла", пошто је имао и 10 скокова и девет асистенција, а током вечери је шутирао 18/27 из игре. Само га је Томас Брајант пратио са 19 поена и 17 скокова, али и то је Лејкерсима било довољно да славе на Истоку.

Богдановић није био стартер у тиму Атланте, али за 34 минута на паркету јесте имао 17 поена, четири скока и три асистенције. Могла је ово да буде далеко боља његова партија да је иоле боље шутирао за три поена - "мршаве" три тројке из чак 12 покушаја.

Треј Јанг је предводио Атланту са 29 поена, а Дежонте Мареј је додао 20. Уз Богдановићевих 17, и Онијека Оконгву је допринео истим учинком, а Џејлен Џонсон је додао 15. Све то било је мало за Леброна...

Атланта тако годину завршава на деветом месту Истока са скором 17-19, док су Лејкерси тек 13. на Западу, са учинком 15-21.

Standings provided by Sofascore
image