Спорт

Миротић шокиран грешком судија против Звезде: И како да им навијачи не звижде?

Кошаркаш Барселоне је био пресудан за тријумф против Црвене звезде, а након меча је пружио и подршку српском народу на Косову и Метохији
Миротић шокиран грешком судија против Звезде: И како да им навијачи не звижде?© Dusan Milenkovic/ATAImages

Кошаркаш Барселоне Никола Миротић изјавио је да је каталонски клуб уз мало среће стигао до тријумфа над Црвеном звездом у 16. колу Евролиге.

Барселона је после продужетка победила Црвену звезду у Београду резултатом 99:94. Миротић је тројком у последњој секунди регуларног дела меча донео изједначење Барселони, 84:84.

"Да будем искрен нисам ни ја ово очекивао. Лопта је ушла уз мало среће. Морам да будем искрен, Звезда је била боља и имала утакмицу у својим рукама, али ово је кошарка и мале грешке те доведу до тога да изгубиш. Срећан сам што је екипа победила, а ово је било прелепо вече у Пиониру и хвала навијачима на прелепом дочеку", рекао је Миротић новинарима по завршетку меча.

На снимцима, који су објављени на друштвеним мрежама, види се да је Миротић нагазио аут линију пре него што је постигао тројку.

"Нисам знао... И како после да навијачи не звижде судијама? Шокиран сам. Мислим да те ствари не би смеле да се дешавају, јер имамо толико камера, успорене снимке и све остало. Зашто бих ја сумњао, таман посла. Нисам видео то стварно, али идемо даље", додао је кошаркаш Барселоне.

Он је на крају упутио подршку српском народу на Косову и Метохији.

"Желим здравље свима у 2023. години. Да се боримо и даље да имамо веру. Посебно шаљем подршку нашем народу на Косову и Метохији, који сада доста трпи и верујем да ће се ситуација смирити. Нема предаје, идемо са вером у Бога и морамо да будемо заједно и да се боримо и да трпимо искушење пре него што будемо бољи", закључио је Миротић.

image