Србија и Балкан

Вучић са Боцан-Харченком: Примио сам Путинову честитку, обавестио сам га о стању на КиМ (ФОТО)

Председник Вучић и руски амбасадор разговарали су и о односима Србије и Русије, глобалним изазовима и очекивањима за 2023. годину
Вучић са Боцан-Харченком: Примио сам Путинову честитку, обавестио сам га о стању на КиМ (ФОТО)© FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIC

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченика.

"Од амбасадора Боцан-Харченка примио сам честитку председника Путина поводом предстојећих празника и изразио наду да ће пријатељски и партнерски односи наше две државе и два народа наставити да јачају и у годинама које долазе", написао је Вучић на Инстаграму.

Захваливши се на честитки, председник Вучић је изразио наду да ће српско-руски односи, као и пријатељство два народа, наставити да јачају, пожелевши притом да се мир и просперитет врате на тло целе Европе, саопштила је Служба за информисање председника републике.

Председник је поновио важност коју Србија придаје принципијелном ставу Русије када је реч о територијалном суверенитету и интегритету наше земље, упознавши амбасадора Харченка са безбедносном ситуацијом на Косову и Метохији и потребом да се тамошњем српском становништву обезбеди миран живот и поштовање њихових права.

"Информисао сам амбасадора о условима у којима Срби на Косову и Метохији дочекују предстојеће празнике", додао је Вучић.

Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су разговарали и о односима Србије и Русије, глобалним изазовима и очекивањима за 2023. годину, наведено је у саопштењу.

image