Спорт

Дончић игра кошарку са друге планете

Словенац је и трећи пут на последњих пет утакмица уписао учинак од најмање 50 убачених поена
Дончић игра кошарку са друге планете© Tanjug/AP Photo/Darren Abate

Кошаркаши Даласа победили су као гости Сан Антонио 126:125 у тексашком дербију који је поново обележио један од најбољих играча НБА лиге – Лука Дончић.

Дончић је поново предводио "телад" до тријумфа и то са 51 поном (18/29 из игре, 6/10 за три, 9/15 слободна бацања), али и девет асистенција, шест скокова и једном блокадом.

Словенац је и трећи пут на последњих пет утакмица уписао учинак од најмање 50 убачених поена.

Екипа Џејсона Кида је у већем делу утакмице имала предност, у једном тренутку и 17 поена вишка, али су Спарси успели да се врате.

У самом финишу домаћин је имао прилику да избори продужетак, али је Тре Џонс при резултату 126:124 реализовао само једно од два слободна бацања.

Дончић се докопао лопте, а на 1,1 секунд пре краја шутирао пенале. Прво је промашио, а онда и друго, намерно, лопта му се вратила у руке и време је истекло.

Меверикси су у серији од шест победа и тренутно су четврти са скором 21-16, док су "мамузе" претпоследње са 12 победа и чак 24 неуспеха.

У новогодишњој ноћи победе у НБА лиги остварили су још Бруклин нетси, Кливленд кавалирси, Њујорк никси, Мемфис гризлиси, Детроит пистонси, Филаделфија севентисиксерси и Мајами хит.

Standings provided by Sofascore
image