Спорт

Звезда се жалила Евролиги – тражи победу над Барселоном због коша из аута

Кошаркашки клуб Црвена звезда упутио је званичну жалбу Евролиги и затражио да се утакмица 16. кола против Барселоне региструје у њену корист или поништи
Звезда се жалила Евролиги – тражи победу над Барселоном због коша из аута© Dusan Milenkovic/ATAImages

Црвено-бели су се одлучили на жалбу након што је раније и Евролига званично признала да је Никола Миротић газио аут-линију пре него што је уз звук сирене погодио тројку за изједначење (84:84) и продужетак.

"Током утакмице 16. кола Евролиге измедју Црвене звезде и Барселоне, на 8,2 секунде до краја Кори Хигинс је убацио лопту у игру, направио дриблинг и послао пас ка Николи Миротићу", наводи се у саопштењу Евролиге.

"Док је прихватао лопту, Никола Миротић је газио линију и тако изашао ван граница игралишта, што је требало да резултује предаји поседа Црвеној звезди на 3,3 секунде до краја."

Каталонци су у додатних пет минута дошли до победе 99:94.

"Нисам знао... И како после да навијачи не звижде судијама? Шокиран сам. Мислим да те ствари не би смеле да се дешавају, јер имамо толико камера, успорене снимке и све остало. Зашто бих ја сумњао, таман посла. Нисам видео то стварно, али идемо даље", истакао је Миротић.

На саопштење је реаговао и разочарани центар српског шампиона Хасан Мартин који је због повреде пропустио окршај са "блауграном".

Црвено-беле 6. јануара у 17. колу Евролиге очекује гостовање код Валенсије.

image